Šport > Nogomet
16 ogledov

Messi bo igral le, če bo nujno

sport 02.04.13. nogometas Barcelone Lionel Messi na tekmi proti PSG v cetrtfinal EPA
Na današnji povratni tekmi četrtfinala Lige prvakov med Barcelono in Paris SG bo vsaj na začetku srečanja Leo Messi najbrž začel na klopi. Sodil bo "prijatelj" Zlatana Ibrahimovića, Nizozemec Bjorn Kuipers.

Lionel Messi naj še ne bi povsem pozdravil svoje poškodbe stegenske mišice in tako naj bi bil nastop od prve minute na današnji tekmi med Barcelono in Paris SG preveč tvegan. Argentinec bo tako verjetno začel na klopi in prišel v igro le, če bo to nujno potrebno. Poleg njega bosta manjkala še poškodovana branilca Carles Puyol in Javier Mascherano.

"Pred tekmo prevladujejo dobre vibracije, igramo pa proti zelo močni ekipi. Veliko je na kocki, igramo za mesto v polfinalu. Imamo dober rezultat s prve tekme. Nekaj igralcev bo manjkalo in glede tega nismo srečni. A je, kar je in proti PSG bomo igrali, kot da gre za finale," je pred dvobojem povedal Andrés Iniesta.

"Pomembno bo, kako bomo kontrolirali tempo igre in rezultat. Moramo pokazati enake ambicije in odločnost kot proti Milanu, saj tako precej otežimo življenje nasprotniku. Glede Messija pa ... Zadnje ure bodo odločile, ali bo igral ali ne. Nanj seveda vedno zelo računamo, saj je naš najbolj pomemben igralec. Bomo videli, kako bo," je zaključil Iniesta.

Sodi Zlatanov "prijatelj"

Tekmo na Camp Nouu bo sodil Nizozemec Bjorn Kuipers, ki je sodil že lansko povratno tekmo četrtfinala na največjem evropskem stadionu, ko je tam gostoval AC Milan z Zlatanom Ibrahimovićem. Švedski reprezentant je takrat, potem ko so imeli Italijani veliko pripomb na sojenje zaradi dveh dosojenih enajstmetrovk v prvem polčasu, izjavil: "Zdaj vem, kako se počuti Mourinho na Camp Nouu." Vendar pa Kuipers Barceloni vendarle ne prinese vedno sreče, saj je sodil tudi letošnjo tekmo v predtekmovanju v Glasgowu, ko je Celtic presenetljivo premagal Katalonce (2:1).

Maxwell: "Messija se ne da nadomestiti"

liga prvakov psg barcelona valdes lavezzi busquets | Avtor: EPA EPA

"Igrali bomo našo igro. Morali bomo izrabiti naše kvalitete, biti solidni v obrambi, v napadu pa potrpežljivi," je pred srečanjem povedal Carlo Ancelotti. Tudi PSG se ubada s poškodbami, toda Thiago Silva naj bi bil pripravljen na tekmo, Thiago Motta, nekdanji nogometaš Blaugrane, pa je še vprašljiv.

"Odločitev glede Motte bo sprejeta v zadnjem mogočem trenutku. Sezona se ne konča jutri, še bodo tekme," je glede italijanskega reprezentanta povedal nekdanji trener AC Milana.

Še en nekdanji igralec Barcelone, Brazilec Maxwell, pa se zaveda, da bi odstotnost Messija lahko pomenila veliko prednost za Parižane. "Barcelona ima izjemno moštvo, toda nihče ne more igrati na takšnem nivoju kot Messi. Nisem vesel, če je kdorkoli poškodovan, toda Messi je igralec, ki se ga ne da nadomestiti," je povedal bočni nogometaš PSG.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.