Šport > Nogomet
70 ogledov

Messi bo pripravljen za Paris SG

Messi Thiago Silva PSG Paris Saint Germain Barcelona Liga prvakov četrtfinale EPA
Lionel Messi naj bi bil kljub poškodbi, ki jo je staknil na torkovi prvi tekmi četrtfinala Lige prvakov proti Paris SG, pripravljen na povratni obračun s francoskim moštvom.

V četrtek, ko je imela večina nogometašev Barcelone prost dan, je Lionel Messi opravil dva kratka treninga s fizioterapevtom Blaugrane Juanjojem Braujem in naj bi bil nared za sredino povratno tekmo proti Paris Saint Germainu na stadionu Camp Nou. Z namenom testiranja svoje telesne pripravljenosti je 'La Pulga' tudi opravil vadbo izven običajnega trenažnega procesa.

Messi je utrpel poškodbo stegenske mišice ob koncu prvega polčasa na Parku princev, potem ko je malce pred tem Barço popeljal v vodstvo z 1:0. Srečanje se je končalo z neodločenim izidom (2:2).

Takoj po koncu tekme so bile napovedi glede Argentinčeve vrnitve na zelenice precej bolj črnoglede. Najprej se je špekuliralo, da Messi ne bo mogel igrati vsaj tri tedne, toda sredin zdravniški pregled je spravil v boljšo voljo veliko navijačev katalonskega giganta, saj se je izkazalo, da poškodba le ni tako huda.

V obrambni vrsti Abidal?

Na roko gre Kataloncem tudi razpored, saj je med prvo in povratno tekmo četrtfinala Lige prvakov med Barço in PSG osem dni, pri takšni poškodbi pa lahko že en dan prinese precejšnje izboljšanje in manjše tveganje. Če bi Blaugrana prvo tekmo igrala v sredo, povratno pa v torek, bi bil nastop Argentinca najbrž manj verjeten.

Bo pa Messi zagotovo izpustil sobotno prvenstveno tekmo proti Mallorci in bo tako končal svoj niz 19 zaporednih tekem z doseženim golom v La Ligi. Za nastop na tekmi s Parižani pa ne konkurirata kapetan Carles Puyol in Javier Mascherano. Prvi je pred časom prestal operacijo kolena, za drugega pa je bila, tako kot za Messija, usodna torkova tekma, kjer si je poškodoval kolenske vezi. Ker je vprašljiv tudi sredin nastop Adriana, bi priložnost v obrambi lahko dobil povratnik Eric Abidal, ki bo morda zaigral že proti ekipi iz Balearov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.