Šport > Nogomet
7202 ogledov

Messi bo moral vrniti ključe 140.000 evrov vredne zveri

Barcelona.com

Najboljši nogometaši na svetu na leto zaslužijo na desetine milijone evrov, a so kljub temu deleženi številnih brezplačnih ugodnosti, ki jih zagotavljajo podobe s pokrovitelji. Nogometni zvezdniki v brezplačno uporabo dobijo proizvode, s katerimi se morajo nato pojavljati v javnosti in skrbeti za njihovo promocijo. 

S tem pripomorejo k večji prepoznavnosti blagovne znamke in krepijo njen položaj na svetovnem trgu, pokroviteljem pa pomagajo povrniti vloženi denar.

Nogometaši so vajeni najrazličnejših daril, kot so obleke, čevlji, kozmetika, itd.

Sponzorske pogodbe so lahko zelo raznolike, temu primeren pa je tudi seznam ugodnosti. Med zelo pogostimi in seveda tudi najbolj zaželenimi je uporaba prestižnih avtomobilov luksuzne blagovne znamke.

 | Avtor: Barcelona.com Barcelona.com
Nogometaše Barcelone je zadnjih deset let razvajalo nemško avtomobilsko podjetje Audi. Tako igralci kot vidnejši člani strokovnega štaba so si vsako leto izbrali novega jeklenega konjička po svojem okusu.

Najbolj priljubljeni so bili vselej športni terenci, vrednosti avtomobilov pa so kot po pravilu presegale 100.000 evrov. "Od igralcev pričakujemo, da se bodo z avtomobili vozili na treninge. Za vse uradne dogodke morajo uporabiti svojega audija. Vsako leto lahko izbirajo med vsemi modeli. Običajno začnemo z manjšimi avtomobili za mlade igralce. Vsakdo si izbere svoj model z dodatno opremo po lastnem okusu. Možnosti so neomejene," je nedavno pojasnil predstavnik Audija za odnose z javnostmi Christian Günthner.

Barçini nogometaši so si nove avtomobile zadnjič izbrali meseca marca. Prvi zvezdnik moštva Lionel Messi se je odločil za model SQ7, ki se ponaša s štirilitrskim dizelskim motorjem TDI, osmimi valji in 435 konjskimi močmi. Vrednost avtomobila znaša približno 160.000 ameriških dolarjev oziroma dobrih 140.000 evrov.

Za isti model sta se odločila tudi Luis Suárez in Gerard Piqué. 

 | Avtor: Barcelona.com Barcelona.com

Čeprav so zvezdniki katalonskega ponosa v avtomobilih uživali le štiri mesece, jih bodo morali zdaj vrniti. 30. junija je namreč potekla pogodba med španskim prvakom in nemškim avtomobilskim gigantom.

Ker dogovora niso podaljšali, igralci in strokovni štab nimajo več pravice do uporabe prestižnih avtomobilov, katere morajo vrniti v treh tednih oziroma najkasneje po vrnitvi s priprav v Aziji. 

 | Avtor: Barcelona.com Barcelona.com

Temelje sicer zelo uspešnega in kar deset let trajajočega sodelovanja med Audijem in Barcelono je pred leti zamajal Zlatan Ibrahimović, ki se je na trening pripeljal s Ferrarijem F5, katerega vrednost je znašala slab milijon evrov.

Nemci so takrat pritisnili na klub, naj svoje nogometaše opomni na njihove obveznosti do pokrovitelja.

Komentarjev 2
  • sam50 20:49 20.julij 2019.

    To bo pa res udarec,ki lahko ogrozi njegov proračun....

Sorodne novice