Šport > Nogomet
314 ogledov

Messi do novega rekordnega dosežka

Lionel Messi Epa
Lionel Messi je še petič v svoji karieri osvojil Zlati čevelj.

Argentinski nogometni zvezdnik Lionel Messi je prejel rekordni peti Zlati čevelj za najboljšega strelca minule sezone v Evropi. Napadalec je na 36 ligaških tekmah za Barcelono dosegel 34 zadetkov in s tem za seboj pustil Liverpoolovega Mohameda Salaha (32 ligaških golov) in Tottenhamovega Harryja Kana (30).

lionel messi To pa je luksuz Šport Messi za novo igračo odštel 13 milijonov evrov

"Ko sem začel, si nisem predstavljal, da se bo to zgodilo. Sanja sem o poklicnem igranju nogometa in uspehih. Rad imam to igro, a nisem si mislil, da bom toliko dosegel. Uživam v delu, trudu, sem v najboljši ekipi na svetu in igram z najboljšimi soigralci, tako da je vse lažje," je dejal Messi.

Lionel Messi | Avtor: Epa Epa

Portugalec Cristiano Ronaldo, ki je to priznanje osvojil štirikrat, je še v dresu Reala iz Madrida, zdaj je član Juventusa, dosegel 26 zadetkov. Pred njim so končali še Ciro Immobile (Lazio), Mauro Icardi (Inter), oba sta zadela 29-krat, tako kot tudi Robert Lewandowski (Bayern München), ter Edinson Cavani (PSG), ki sta zbrala 28 golov.

Mauro Icardi Nova Argentina Šport Messi ga ne želi za soigralca, on zabil po minuti igre
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.