Šport > Nogomet
322 ogledov

Messi na pragu Top 10 strelcev La Lige

Messi Arevalo Argentina Urugvaj kvalifikacije SP 2014 Mendoza EPA
Lionel Messi kljub svoji mladosti že danes velja za enega najboljših nogometašev vseh časov. Argentinec je le še dva gola oddaljen od vpisa na lestvico desetih najboljših strelcev v zgodovini La Lige.

Lionel Messi je na Riazorju dosegel prvi hat-trick v letošnji sezoni in se pomaknil še korak bliže vpisu v zgodovinske knjige španske nogometne lige. Prejšnji teden je minevalo osem let, ko je 25-letnik debitiral v dresu Kataloncev, takrat pod taktirko Franka Rijkaarda. V 222 tekmah v La Ligi je dosegel 180 golov, dva manj kot Juan Arza, ki je med letoma 1943 in 1959 zadeval v dresu Seville. Glede na to, da je Messiju šele 25 let, ima Argentinec vse možnosti, da na lestvici prehiti tudi prvega strelca Telma Zarro, ki je v 277 ligaških tekmah zabil neverjetnih 251 golov.

Casillas Messi Barcelona Real Madrid El Clasico Liga BBVA Španija liga prvenstvo | Avtor: EPA EPA
S hat-trickom na sobotni tekmi proti Deportivu je Messi še devetič v letu 2012 dosegel tri gole na eni tekmi – sedemkrat z Barço in dvakrat z Argentino. V svoji karieri je dosegel že 299 golov – 268 za Barço in 31 za Argentino – v 416 tekmah – 341 za Katalonce in 75 za domačo reprezentanco.


V lanski sezoni je v španski ligi dosegel rekordnih 50 golov, skupno pa je v vseh tekmovanjih vratarja premagal kar 73-krat. Če ga ne bodo zaustavile poškodbe, je Messi na dobri poti, da izboljša dosežke vseh nogometašev, ki so kdajkoli blesteli v španskem ligaškem tekmovanju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.