Šport > Nogomet
3263 ogledov

Messi: "Ronaldo je najboljši napadalec, kar sem jih videl."

lionel messi Epa
Argentinski superzvezdnik obožuje nekdanjega brazilskega virtuoza.

Lionel Messi se je v obširnem intervjuju za TyC Sports opredelil do uporabe videotehnologije (VAR) v nogometu, razkril podrobnosti svojega fizičnega počutja, obujal spomine na prvi zadetek v dresu Barcelone in razkril najljubšega partnerja v napadu.

Novinarjem je zaupal tudi svoj izbor za najboljšega napadalca vseh časov in razkril, kje se vidi v prihodnosti.

Lionel Messi Pogreša Ronalda Šport Messi: Nisem želel podpisati pogodbe z Barcelono do konca kariere

O viedotehnologiji (VAR)

"VAR mi je všeč, če se ga uporablja na pravi način. A težava je v tem, in to mi ni všeč, da je VAR uveden z namenom razčiščevanja dvomljivih situaci, vendar ne izpolnjuje tega namena. Odločitve še vedno sprejmajo sodniki oziroma nekdo drug, ki sedi v loži, te pa ne temeljijo na tem, kaj se je v resnici zgodilo. Gre za zelo dobro reč, ki pa se uporablja na napačen način."

O fizični pripravljenosti

"Takoj po poškodbi sem začel s polnim treningom, česar pa ne bi smel storiti. Manjkal sem mesec dni, vrnil pa sem se na način, kot da bi ves ta čas treniral. Poškodba se mi je ponovila. Mislili smo, da gre za eno reč, a se je izkazalo, da gre za nekaj drugega. Zdaj je to mimo. Počutim se dobro in počasi prihajam v ritem."

Težave za Barco Šport Messi spet poškodovan

O prvem golu za Barcelono

"Žoga se ni hotela umiriti, odbila se je od branilca, nato sem jo podal nazaj do Ronaldinha in čakal. Privzdignil jo je v mojo smer, jaz pa sem lobal vratarja. Podobno sva odigrala v prvi akciji, ko so mi dosodili prepovedani položaj. To me je ujezilo."

O partnerjih v napadu

"Ronaldinho mi je ogromno pomagal. Ko sem se pri 16 letih znašel v družbi tolikih nogometnih velikanom, mi ni bilo lahko. Postal je moj mentor in mi pomagal, da sem se sprostil. Na zelenici sem ga vedno iskal, a žal nisva skupaj preživela veliko let. Želim si, da bi več igral z Ronaldinhom. Pet let že igram z Luisom Suárezom. Navadila sva se eden drugega in igrava po občutku. Najini otroci so podobnih let, skupaj preživljava prosti čas in najin odnos je vse močnejši."

O naboljšem napadalcu

"Ronaldo Nazario je bil fenomen. Od vseh napadalcev, ki sem jih imel priložnost videti, je on najboljši. Bil je neverjeten."

Brez pomisleka Šport Mourinho izbral najboljšega vseh časov: "Ni Messi in ni Ronaldo."

O prihodnosti in upokojitvi

"Ne želim zapustiti Barcelone. Ne predstavljam si, da bi zapustil ta klub. Sanjam o tem, da bi igral za Newell's v Argentini, vendar ne vem, če bo do tega prišlo. Moja družina je na prvem mestu, želje na drugem."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.