Šport > Nogomet
13170 ogledov

Milanič nalil čistega vina o Zahoviću: "Takega šefa, kot je on ..."

finale pokala, celje : maribor milanič zahovič Boštjan Tacol
Nekdanji trener Maribora je iskreno spregovoril o odnosu z dolgoletnim sodelavcem Zlatkom Zahovićem.

Priznani slovenski nogometni strokovnjak Darko Milanič (55) je v obširnem intervjuju za Sportklub spregovoril o sodelovanju z Zlatkom Zahovićem in kategorično zavrnil očitke, da se je kot trener Maribora moral ravnati po navodilih nekdanjega športnega direktorja, s katerim sta bila v veliki meri zaslužna za zlato ero štajerskega kluba.

"Vprašanje je, kaj bi jaz bil brez Zlatka Zahovića. Pa ne zaradi tega, ker bi delal po njegovem nareku. Ampak zato, ker moraš imeti, če želiš biti uspešen trener, nad sabo ljudi, ki te podpirajo in vlečejo prave poteze. Kdorkoli iz glave govori, da je bilo drugače, je butast in škodoželjen," je za Sportklub povedal Milanič.

Dodal je, da se je nekaterih Zahovićevih kvalitet, ki jih ni malo, zavedel šele po tem, ko se je znašel v drugem delovnem okolju.

"Takega šefa, kot je on, nujno potrebuješ. To sem spoznal šele takrat, ko takih šefov nisem imel. Ko pridejo črni oblaki, je treba pomagati in biti zraven. Svetovati. Pa ne govorim o tem, kdo bo igral, ampak povsem druge stvari. Zelo sem hvaležen, da sem imel ob sebi človeka, ki je bil zelo sposoben, a mi je pustil delati, kot sem videl in mislil," je dodal.

Darko Milanič | Avtor: Profimedia Profimedia
Kljub splošno razširjenemu prepričanju, da je imel Zahović popoln nadzor nad dogajanjem v Mariboru, pa Milanič vztraja, da je imel pri trenerskem delu popolno avtonomijo.

"To, da je on meni govoril, kakšne poteze vleči, je pa neumnost. On ni trener, je pa športni direktor, ki zelo dobro razume nogomet in ve, kako postopati. Kdaj tudi dramatizirati. Ni veliko športnih direktorjev, ki imajo ‘jajca’ jutro po bolečem porazu kot prvi priti v pisarno in izkazati podporo. Ali pa ustvariti dramo, ko je treba. Od njega se lahko marsičesa naučiš, a le, če si želiš. O njem lahko povem samo dobre stvari," je pristavil Milanič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice