Šport > Nogomet
18454 ogledov

Mnogo prezgodaj umrl nekdanji član slovenskega prvoligaša

edin šaranović Reševalni pas/Twitter
Pokojni bosanski nogometaš je pustil velik pečat tudi v slovenskem nogometnem prostoru.

V 46. letu starosti je za posledicami srčnega infarkta umrl Edin Šaranović, nekdanji član nekdanjega slovenskega prvoligaša NK Primorje.

Šaranović je pred tednom dni doživel srčni kap, zaradi česar je bil sprejet v bolnišnico v Münchnu, kjer je v nedeljo izgubil bitko za življenje, potem ko se njegovo zdravstveno stanje kljub inducirani komi ni izboljšalo. Star je bil komaj 45 let.

Bosanski napadalec je leta 2008 igral za NK Primorje, takrat člana elitne slovenske lige, kjer je na 26 prvenstvenih tekmah dosegel osem golov, še dva pa je zabeležil v pokalnih tekmovanjih. Pred tem je priljubljeni nogometaš med drugim branil barve Sarajeva, Zadra, Medjimurja, Slaven Belupe, Kamen Ingrada, poljskega Pogon Szcezcina in TOŠK Tesanja, zbral pa je tudi dva reprezentančna nastopa.

Zapisal se je tudi v zgodovino hrvaškega nogometa, in sicer je še vedno osrednji akter najhitrejšega zadetka v HNL. Kot član Kamen Ingrada je po vsega desetih sekundah igre zabil gol Inter Zaprešiću. Rekord je nepremagan že od leta 2004.

Komentarjev 2
  • sam1 15:48 23.avgust 2021.

    RIP. Če bi umrl pri nas,bi zagotovo okrivili korono.....

Sorodne novice