Šport > Nogomet
35 ogledov

Mou: ''Želim si, da bi Lópeza kupil prej''

jose mourinho Reuters
Portugalski strateg José Mourinho je na tiskovni konferenci, ki so jo zaznamovala vprašanja o njegovi prihodnosti, zadal nov udarec Ikerju Casillasu. Trener Reala je namreč dejal, da bi moral že po koncu prve sezone v Madrid pripeljati Diega Lópeza.

Neskončnim špekulacijam o prihodnosti Joséja Mourinha ni videti konca, saj Portugalec še vedno ni razkril, kakšni so njegovi načrti za prihodnjo sezono. Trener madridskega Reala je zanikal, da naj ni podpisal pogodbo s Chelseajem v vrednosti 14,5 milijona evrov na leto in dodal, da bo odločitev sprejel po temeljitem pogovoru s svojo družino.

Mourinho se je spretno izogibal zankam novinarjev, ki so ga z neposrednimi vprašanji o njegovem odhodu poskušali pripraviti do tega, da bi povedal kaj konkretnega. ''Nima smisla govoriti o mojem odhodu. Če bom odšel, vam ne bom povedal, zakaj odhajam. Klube sem vedno zapuščal v dobrih odnosih. Ko bom odšel, naj bo to letos ali prihodnje leto, ne bom dajal intervjujev ali kritiziral. Življenje je lepo, življenje v nogometu je fantastično. Eno obdobje se konča, drugo se začne,'' je povedal Mourinho, ki mu je letos spodletel veliki met, da bi Real popeljal do mitske Décime - desega naslova Lige prvakov.

''Želim, da jo Madrid osvoji. Chelsea je ni dobil pod mojim vodstvom, vendar sem bil presrečen, ko jo je osvojil lani. Ko delam za nek klub, ga vzljubim. Ne zanima me, kdo je trener ali predsednik. Ko bom zapustil Madrid, bo zame ostal posebno mesto. Želim, da Madrid osvoji deseti pokal. Če z mano, odlično. Če ne, pa z nekom drugim. Rad imam ta klub. Vesel sem bil zmage Chelseaja. Takšen sem. Ko zapustim klub, mu želim dobro, ne slabo,'' je povedal 50-letnik.

iker casillas | Avtor: Reuters Reuters
Mourinho je v lanski sezoni Real popeljal do zmage v ligi BBVA in rekordnih 100 točk. Letos so si galaktiki že na samem začetku nabrali previsok zaostanek, da bi lahko ogrozili hegemonijo Barcelone. ''Slabo smo začeli in plačali ceno. Strinjam se, da bi morali v igri za naslov ostati dlje. Mislim, da rekorda (100 točk) ne bo lahko premagati. Barceloni lahko uspe in če ji, bo to zato, ker so verjetno najboljša ekipa zadnjih 20, 30 let. Zdaj so zbrali nekaj rezultatov, ki niso bili pričakovani in po vaše niso več dobra ekipa. Ponosen sem, da sem prekinil njihovo ligaško vladavino. Ponavljam, Barça je fantastična ekipa,'' je povedal Mourinho.

''Edini'' si je ponovno privoščil Ikerja Casillasa in legendi Madrida prizadejal nov udarec. ''Po koncu prve sezone bi moral pripeljati Diega Lópeza. Želel sem si ga, vendar nisem storil dovolj, da bi ga dobil. Škoda,'' je povedal Mourinho in razkril glavni razlog za napet odnos med njim in dolgoletnim vratarjem Reala. ''Težave se pojavijo, ko nekdo misli, da je nad ostalimi,'' je novo zaušnico Ikerju poslal Mourinho.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice