Šport > Nogomet
972 ogledov

Mourinho besno zahteval spoštovanje

Jose Mourinho
Portugalski strateg v vse večjih težavah.

Manchester United je v prvih treh krogih angleškega prvenstva osvojil prav toliko točk in je trenutno šele 13. na lestvici Premier League. Sinoči so rdeči vragi na domačem stadionu s kar 0:3 klonili proti Tottenhamu, zaradi slabših rezultatov ter tudi slabega vzdušja v garderobi pa je pod vse večjim pritiskom tudi Jose Mourinho.

Portugalec se svojim delodajalcem ni priljubil že z izjavami v pripravljalnem delu sezone, ko je tarnal nad tem, da mu klub ni omogočil pripeljati okrepitev, ki si jih je želel, prve predstave pa vsekakor niso v skladu z ambicijami na Old Traffordu. Vse več je zdaj tistih, ki menijo, da se Mourinhu že izteka čas na klopi Uniteda. Gre za njegovo famozno tretjo sezono, ki ga je sicer odnesla že s trenerskega mesta pri Chelseaju in Realu.

Mourinho Guardiola Mourinho udaril po sosedih Šport "Lahko si bogat, a stila ne moreš kupiti"

Da Portugalec ni imun na pritisk, je pokazal tudi po tekmi s Tottenhamom. Nazadnje je Manchester United tako neuspešno sezono začel leta 1992, portugalski strateg pa tako hudega poraza na Old Traffordu še ni doživel. Zato je pričakovano prišel precej jezen pred novinarje.

Najprej se je zapletel v besedni dvoboj z enim od njih, češ, "ko zmagamo, si nesrečen, ker igramo slabo, ko izgubimo, si jezen, ker smo izgubili. Povej mi torej, kaj je zate bolj pomembno, da zmagamo, ali da igramo všečen nogomet," mu je zabrusil Mourinho.

"Kakšen je bil rezultat na tekmi? 3:0. Veste, kaj to pomeni?" je še ob zaključku novinarske konference vprašal Mourinho in pri tem v zraku kazal tri prste. "Pomeni pa tudi tri naslove v premiership. Sam sem osvojil tri naslove, to je več, kot jih je vseh ostalih trenerjev v ligi osvojilo skupaj. Trije naslovi zame, dva za vseh ostalih 19. Spoštovanje, spoštovanje, spoštovanje!" je ob odhodu iz konferenčne sobe zahteval Portugalec. 

Še pred letom dni se njegov izračun sicer ne bi izšel, saj je bil na klopi Arsenala še Arsene Wenger, ki je osvojil prav toliko naslovov angleškega prvaka kot Mourinho. Ob tem je Wenger tudi najuspešnejši trener v zgodovini FA pokala s sedmimi lovorikami. Francoza je Portugalec pred nekaj leti sicer označil za 'specialista za neuspeh'.

"Toliko o spoštovanju," so na twitterju komentirali tisti, ki so se spomnili na besede trenerja z nadimkom 'Special One'.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice