Šport > Nogomet
7250 ogledov

Mourinho užalil Hrvate: "Ne, on ni dovolj dober"

jose mourinho Epa
José Mourinho je napadel vodstvo kluba, nato oštel svoje nogometaše ter spotoma užalil hrvaškega reprezentanta.

Portugalski strateg José Mourinho, ki se z rdečimi vragi mudi na severnoameriški turneji, ni zadovoljen s potekom priprav na novo sezono.

Trenerja Manchester Uniteda močno jezi, ker na pripravah nima na voljo vseh svojih igralcev, prav tako pa ni zadovoljen z udejstvovanjem angleškega kluba na poletni nogometni tržnici.

"Želim si vsaj dva nogometaša, vendar ne verjamem, da jih bom dobil. Morda bom dobil enega. Vodstvu sem pred nekaj meseci posredoval seznam petih imen. Zdaj čakam, če bo mogoče dobiti kateregakoli od teh nogometašev," je bil kritičen 55-letnik.

Zdesetkani United, pri katerem manjka kopica igralcev, ki so zaigrali na svetovnem prvenstvu, je v ZDA remizirial z moštvoma Club America in San Jose Earthquakes, po streljanju enajstmetrovk premagal AC Milan in doživel visok poraz proti Liverpoolu. "Morda je kdo mislil, da bomo napredovali kot ekipa izboljšali dinamiko v naši igri, vendar igramo za preživetje in poskušamo preprečiti grd rezultat," je pojasnil trener.

Mourinho pogreša Romeluja Lukakuja, Marcusa Rashforda, Paula Pogbaja, Davida de Geo, Nemanjo Matića in številne druge nosilce igre. V ekipi manjka tudi Anthony Martial, ki je priprave zapustil zaradi rojstva sina. "Hvala bogu, da se mu je rodil zdrav sin. Anthony bi moral biti tukaj z nami, vendar ni," je bil glede svojega stališča jasen Mourinho. 

"To ni naše moštvo. Polovica igralcev, ki je začela tekmo z Liverpoolom, 9. avgusta ne bo v ekipi," se je jezil Mourinho in izpostavil eno redkih svetlih točk njegovega moštva - Alexisa Sancheza. "Ali mislite, da je lahko zadovoljen z igralci, ki ga obkrožajo? Igramo, da bi preživeli. Alexis je edini napadalni nogometaš, ki ga imamo. Nimamo krilnih igralcev, nimamo napadalcev. On je edini. Ubogi fant se trudi po najboljših močeh, razočaran je, ker si želi več."

 | Avtor: Epa Epa

Portugalec je od prevzema rdečih vragov za nove okrepitve zapravil več kot 400 milijonov evrov, vendar poudarja, da za dostojen boj z Manchester Cityjem in Liverpoolom potrebuje vsaj še enega krilnega in enega obrambnega igralca.

Unitedovi skavti so se ogreli za hrvaškega reprezentanta Anteja Rebića, krilnega nogometaša nemškega kluba Eintracht Frankfurt, ki je lani odigral dobro sezono in se izkazal tudi na letošnjem svetovnem prvenstvu v Rusiji. Toda Mourinho ni bil zainteresiran: "Ne, on preprosto ni nogometaš za Manchester United," so izjavo, ki je močno odmevala v hrvaških medijih, povzeli na Otoku.

Nezadovoljni Mourihno pred tretjo sezono na klopi rdečih vragov ni favorit za osvojitev naslova angleškega prvaka, je pa po izračunih svetovnih stavnic favorit za izgubo trenerskega stolčka. Zaradi slabših predstav upada zanimanje navijačev, kar za seboj potegne številne ekonomske posledice. Če se bo trend nadaljeval, vodstvu Uniteda ne bo preostalo drugega, kot da Portugalcu pokaže vrata.

Komentarjev 3
  • tomislav 16:55 31.julij 2018.

    Pa kaj mu bodo napadalci, če igra bunker. Naj raje kupi avtobus.

  • Jasmine_Drummond 15:42 31.julij 2018.

    V tem mesecu sem na spletu delal 32458 $ in sem študent s polnim delovnim časom. Uporabljam spletno poslovno priložnost, o kateri sem slišal, in sem naredil tako veliko denarja. Zelo je prijazen do uporabnika in tako sem srečna, da ...prikaži več sem izvedela o tem. To, karr semm počel .... ........... ❥❥❥ ❥❥❥❥ ❥❥❥ www.Earn91.Com

  • Tojeto 12:41 31.julij 2018.

    V tem mesecu sem na spletu hodil 2850437 HRK in sem dijak s polovičnim delovnim časom in sem izdelal tako kup denarja bla, bla bla,....bravo Z24

Sorodne novice