Šport > Nogomet
3887 ogledov

Mourinho takoj prosil odpuščanja

jose mourinho Sky sports
Portugalski strateg je moral ob polčasu pošteno nahruliti svoje nogometaše.

Manchester Unitedu je v 29. krogu angleške Premier League uspel veliki preobrat proti Crystal Palaceu. Rdeči vragi so po golih Androsa Townsenda in Patricka van Aanholta zaostajali z 2:0, nato pa v nadaljevanu srečanja zabili tri gole in na lestvici spet prehiteli Liverpool.

United je naprej znižal z golom Chrisa Smallinga, za izenačenja je pa poskrbel Romelu Lukaku. Ko je že kazalo, da se bosta ekipi razšli z delitvijo točk, je v 91. minuti z razdalje zadel še Nemanja Matić in tekmo odločil v korist gostujoče ekipe.

José Mourinho ni skrival, da je v garderobi svojim igralcem napel nekaj krepkih, vendar si besed ni upal ponoviti v mikrofon. "Polovico tega, kar sem jim rekel, ne morem ponoviti, ker bi samo piskalo. Beseda je tekla o taktični postavitvi. Prvi gol je bil slab. Začeli smo dominatno, nato so zadeli. V drugem polčasu smo pričakovali povratek, nato smo prejeli še en zadetek. To je dober primer za vse otroke na akademijah. Dokaz, da tudi vrhunski igralci prejmejo smešne gole. Sramoten drugi gol je spremenil vse," je pojasnjeval Mourinho.

Rdeči vragi so se pri zaostanku za dva gola le prebudili. "Odnos, intenziteta, kvaliteta, dinamika, tveganje... vse je bilo fantastično. Potrebovali smo nekaj sreče za zmago v zadnji minuti," je priznal "Edini". 

jose mourinho | Avtor: Sky sports Sky sports

Mourinho je v nekem trenutku tekme podlegel frustracijam in jezno brcnil plastenko, ki je poletela med gledalce. Sledilo je takojšnje opravičilo navijačem Palacea. "Plastenka je bila prazna," je poudaril po tekmi in dodal, da mu gledalci nismo zamerili. "Morda me imajo radi, ker vedno pravim, da so tukajšnji navijači in stadion (Selhurst Park, op. a.) zares čudoviti," je zaključil Portugalec.

Mourinho je bil novembra 2016 kaznovan s tekmo prepovedi zaradi brcanja plastenke na tekmi z West Hamom.

Premier League, lestvica:

1. Manchester City 78
2. Manchester United 62
3. Liverpool 60
4. Tottenham Hotspur 58
5. Chelsea 53
6. Arsenal 45
7. Burnley 40
8. Leicester City 37
...
18. Crystal Palace 27
19. Stoke City 27
20. West Bromwich Albion 20

Komentarjev 1
  • mižimaži 12:04 06.marec 2018.

    Jose...Jose...ti se nauš nikol spremenu...in prav je tako...

Sorodne novice