Šport > Nogomet
486 ogledov

Pri 26 letih primoran končati kariero

ryan mason
Angleški vezist je prisiljen končati nogometno kariero.

Nogometaš Hully Cityja Ryan Mason je pri 26 letih končal kariero profesionalnega nogometaša. 

Vezist, ki je leta 2015 zaigral tudi v dresu angleške reprezentance, se je upokojil zaradi posledic hudega trčenja z branilcem Garyjem Cahillom. Incident se je zgodil 22. januarja 2017 na tekmi angleške Premier League.

Masona je na zelenici stadiona Stamford Bridge oskrbela zdravniška služba in ga z nosili odpeljala z igrišča. Utrpel je počeno lobanjo in kmalu zatem v Londonu prestal operacijo, po kateri je za angleške medije dejal: "Srečo imam, da sem živ."

Sledila je naporna rehabilitcija, nogometaš pa ni nikoli izgubil upanja, da bi se nekoč vrnil na nogometne zelenice. Lanskega maja se je ekipi ponovno pridružil na treningu, vendar z vrnitvijo ni želel hiteti.

Po posvetovanju s številnimi specialisti je dobro leto dni po usodni poškodbi sprejel neizbežno odločitev. "Z velikim obžalovanjem oznanjamo, da se je po poškodbi glave, ki jo je utrpel 22. januarja 2017, Ryan Mason odločil za upokojitev," je sporočila angleška ekipa Hull City.

"Ryan se je posvetoval s številnimi svetovno znanimi nevrologi in nevrokirurgi, ki so mu odsvetovali vrnitev v profesionalne nogometne vode," so dodali pri drugoligašu.

 

A post shared by Ryan Mason (@ryan8mason) on

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice