Šport > Nogomet
18 ogledov

Mura ponovno na dnu lestvice

Mura 05 Arsenal Kijev Drakovič Cipot Saša Despot
V desetem kolu prve slovenske nogometne lige sta bila na sporedu dva obračuna. Rudar je gostil Muro, Velenjski nogometaši pa so vpisali prvo zmago pod vodstvom novega trenerja Aleša Čeha in šele drugo v sezoni. Na drugi tekmi je Koper remiziral z Aluminijem

Varovanci Aleša Čeha so bili prvem polčasu blizu novemu neuspehu, saj so se hitro znašli v zaostanku, a nato dodobra unovčili izključitev Jureta Travnerja in tekmo odločili v svojo korist. Velenjčani so tako na lestvici znova prišli pred današnjega tekmeca, ki je zdaj spet zadnji.

Čeprav so Velenjčani tekmo živahno začeli, so se že v osmi minuti vodstva veselili gostje iz Murske Sobote, potem ko je bil v kazenskem prostoru po kotu najvišji Fabijan Cipot. Že pred tem je nevarno ogrozil velenjska vrata še Arpad Vaš, čigar strel je Matjaž Rozman ubranil. Domači nogometaši pa dolgo časa niso znali priti do nevarnejšega poskusa, šele v 38. minuti je Elvis Bratanović sprožil s 25 metrov, veselje pa mu je preprečila prečka. Za njim sta poskusila še Matej Podlogar in Christian Bubalović, a tudi njima ni uspelo izenačiti. Tik pred koncem polčasa pa so gosti ostali brez Jureta Travnerja, ki je zaradi prekrška dobil drugi rumen karton in moral z igrišča.

Številčno močnejši domačini, ki v prvem polčasu niso zadovoljili svojih navijačev, so drugi del začeli odločno, že v 51. minuti se je moral izkazati Murin vratar Filip Draković po strelu Rajka Rotmana. Velenjčani so izenačili v 58. minuti. V kazenskem prostoru so domači prišli do nekaj priložnosti, zatresli tudi prečko, najbolj priseben pa je bil Bratanović, ki je žogo na koncu le spravil za Drakovićev hrbet. Že tri minute pozneje je bil Draković znova na preizkušnji, takrat po strelu Mateja Podlogarja, in se znova izkazal.

V 69. minuti pa je Murin čuvaj mreže klonil še drugič. Znova ga je premagal Bratanović, ki je v kazenskem prostoru unovčil podajo Aleša Jeseničnika. Deset minut pozneje bi lahko Podlogar še povišal vodstvo, a je pred golom slabo zadel žogo po podaji Bratanovića, tako da je ta zletela mimo desne vratnice. Vrata Mure so domači znova ogrozili v 86. minuti, ko je dvakrat dobro posredoval Draković po strelih Bratanovića in Daliborja Radujka.

Koper remiziral z Aluminijem

Nogometaši Luke Koper in Aluminija iz Kidričevega so se v 10. krogu 1. slovenske nogometne lige razšli z neodločenim izidom 0:0. Koprski nogometaši, ki še držijo drugo mesto na prvenstveni lestvici, so v dvoboju z novincem v ligi pričakovali kaj več kot "le" točko. Čeprav so bili večji del boljši tekmec, pa jim ob zaključku akcij ni šlo najbolje, tako da so še tretjič v sezoni delili točke s tekmecem. Za Aluminij, ki vsaj začasno ostaja šesti, pa je bil to prvi remi sezone.

V prvem polčasu so bili več pri žogi domači nogometaši, ki so imeli pobudo, a je niso nadgradili z vodstvom, pa čeprav so bili Brazilec Tom, Denis Popović in Ivica Guberac kar dejavni v napadu. Najbližje zadetku je bil Popović, ki je v 34. minuti po napaki gostujoče obrambe iz bližine zatresel okvir Aluminijevih vrat. Gosti iz Kidričevega niso sprožili praktično niti enega (nevarnega) strela, le Adnan Bešić je v 38. minuti žogo poslal mimo gola domačih.

V uvodu drugega polčasa so tudi gosti, nevarni predvsem iz protinapadov, nekajkrat s streli dokončali svoje akcije, vendar Žiga Vraničar in Tomaž Kožar nista bila natančna. Zato pa se je na drugi strani moral izkazati Tomaž Murko v 60. minuti, ko je iz bližine streljal Popović. Koprčani so tudi v teh trenutkih imeli več od igre, več napadali, a pred Murkom se niso najbolje znašli.

Trener Kopra Milivoj Bračun je skušal to popraviti, a se z menjavo Brazilca Toma ni preveč prikupil navijačem, ki so to potezo pospremili z žvižgi. Negodovanje bi bilo lahko še hujše v 77. minuti, saj je Vraničar prišel do strela iz bližine, po njegovem močnem voleju pa se je izkazal domači čuvaj mreže Ermin Hasić. V sami končnici tekme sta ekipi popustili, kar zadeva konkretnost v napadu (pa čeprav je imel Marko Kmetec v 90. minuti po protinapadu kar lepo priložnost za zmago, a jo je s slabim strelom zapravil), tako da se je dvoboj končal z delitvijo točk.

Maribor in Olimpija v nedeljo

Maribor in Olimpija boste svoji tekmi 10. kola odigrala v nedeljo. Vijoličasti bodo gostili Gorico, medtem ko se bodo Ljubljančani v gosteh pomerili z Domžalami. Olimpija bo poskušala nadaljevati zmagoviti niz pod vodstvom Andreja Razdrha, varovanci Darka Milaniča pa bodo zagotovo prekipevali od samozavesti po zgodovinski zmagi v evropski ligi.

Slovenska liga, 10. kolo:

Rudar : Mura 05 2:1 (0:1)
Bratanović (58, 67); Cipot (7)

Luka Koper : Aluminij 0:0 (0:0)

Nedelja:
Triglav : Celje
Maribor : Gorica
Domžale : Olimpija

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.