Šport > Nogomet
219 ogledov

Mura slavila v Moldaviji, klavrna podoba Olimpije

Sfintul Gheorghe ND Mura Jure Banfi/sobotainfo.com
Slovenska predstavnika sta zaigrala v uvodnem krogu kvalfikacij za Konferenčno ligo.

Nogometaši Mure so v gosteh premagali moldavski Sfintul Gheorghe (1:2). Za Muro je najprej zadel Tio Cipot, avtogol pa je nato dosegel še vratar domačih Nicolae Calancea. Za domače je bil uspešen Jibril Ibrahim.

Mura je odločno začela dvoboj na stadionu Zimbru in nekajkrat nevarno zapretila pred moldavskimi vrati, a brez uspeha. Predvsem Žiga Kous je bil v 19. minuti v idealnem položaju, a je slabo sprejel žogo, priložnost pa je splavala po vodi. Štiri minute kasneje je moral po prvem res nevarnem napadu in strelu Vadima Pairellija posredovati tudi Matko Obradović, ki je ohranil začetni izid.

V 26. minuti je strelom z glavo poskusil tudi Nikola Petković, kipa ni ogrozil moldavskega vratarja Calanceo. V prvem polčasu pravih priložnosti nato ni bilo več, tudi začetek drugega pa ni postregel z nevarnimi streli. Nekajkrat sta obe ekipi sicer zapretili, a manjkala je zadnja podaja oz. bolj zbran odziv v nevarnih položajih. Veliko težav je murašem povzročal predvsem Cedric Ngah v osrčju moldavske obrambe, ki je večkrat nevtraliziral nevarne podaje slovenskega predstavnika v kazenski prostor Moldavcev.

Tudi v 65. minuti je po poskusu rezervista Dardana Shabanhaxhaja uspešno posredoval prav Ngah, še v isti minuti pa je bil skupaj z ostalimi moštvenimi kolegi nemočen, ko je po sijajnem poskusu Luke Bobičanca vratar Calancea z zadnjimi močmi posredoval, žoga pa se je s pomočjo prečke srečno odbila do Tia Cipota, ki je žogo pred Ngahom pospravil v mrežo.

Kobie Morris je bil v 71. minuti po podaji s kota ob strelu z glavo blizu povišanju vodstva, a se je moldavska obramba rešila, minuto kasneje pa je slabo z roba kazenskega strela sprožil še Shabanhaxhaj.

V 73. minuti pa se je sreča še enkrat nasmehnila Muri. Po odbiti žogi je z roba kazenskega prostora močno sprožil Amar Beganović, zadel vratnico, žoga pa je nato zadela nemočnega vratarja Calanceo v hrbet in se odbila v mrežo. Mura je bila nato blizu tretjemu zadetku. V 84. minuti je obetaven napad s strelom v moldavskega vratarja neuspešno zaključil Tio Cipot, podaja v osrčje kazenskega prostora pa bi bila v tistem trenutku boljša odločitev.

V 89. minuti pa so po evrogolu s 25 m rezervista Jibrila Ibrahima domači znižali izid in v zadnjih minutah vnesli nekaj nemira v Murino obrambo. Je pa imel osrednji branilec Mure Morris v 93. minuti na glavi z neposredne bližine priložnost za vodstvo s 3:1, a je za malo zgrešil. Vseeno je Mura iz Kišinjova odšla s prednostjo gola za povratno tekmo.

V primeru zmage v seštevku obeh tekem prvega kroga kvalifikacij bo tekmec Murašev irski predstavnik St Patrick's Athletic.

Povratni tekmi bosta naslednji četrtek.

Green Dragons pirotehnika Video Šport Ljubljanski navijači prestrašili sodnika, tekma prekinjena

Olimpija ni uspela streti Luksemburžanov

Nogometaši Olimpije so iztržili remi (1:1) proti luksemburški ekipi Differdange. Pod vodstvom novega trenerja, Španca Alberta Riere so "zmaji" katastrofalno odprli tekmo. Po začetnem otipavanju so gostje povedli že po prvi priložnosti. Zanjo so zasluženi izključno domači igralci oziroma serija njihovih napak. Najprej so izgubili žogo na sredini igrišča, nato so zamudili lovljenje prepovedanega položaja, na koncu pa so žogo poslali še v lastno mrežo.

Vratar Matevž Vidovšek je sicer obranil slab strel Cabrala Barbose iz oči v oči, žoga pa se je odbila v Aljaža Krefla in končala v mreži za 1:0. Barbosa je imel dve minuti kasneje še eno izjemno priložnost - znova po hudi napaki domače obrambe, njegov strel iz strani pa je zadel le zunanji del mreže. Olimpija je imela nato v nadaljevanju prvega polčasa pobudo, vendar si izrazitejše priložnosti ni pripravila.

Po pol ure igre so domači navijači Green Dragonsi poskrbeli za nekajminutno prekinitev tekme. Najprej so sprožili več glasnih detonacij, nato pa z baklami zadimili stadion.

Nadaljevanje ni spremenilo klavrne podobe domačih. Za nekaj vedrine med domačimi privrženci - na tribunah se je zbrala le peščica gledalcev - je v 62. minuti poskrbel Goran Milović, ki je z glavo izenačil na 1:1, drugih pravih priložnosti pa si domači niso priigrali. Na koncu so lahko Ljubljančani celo zadovoljni, da so iztržili remi, saj je imel Almeida v 91. minuti lepo priložnost za zadetek, vendar je vratar Vidovšek ukrotil njegov strel iz približno desetih metrov.

V primeru skupnega uspeha zeleno-bele v drugem krogu čaka romunska zasedba Sepsi OSK.

Kvalifikacije za Konferenčno ligo (prvi tekmi):

Olimpija Ljubljana - Differdange 1:1 (0:1)
Milović 62.; Krefl 10./ag

Sfintul Gheorghe - Mura 1:2 (0:0)
Ibrahim 89.; T. Cipot 65., Calancea 73./ag

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice