Šport > Nogomet
12 ogledov

Na dveh tekmah padlo 146 golov

žoga nogomet nigerija EPA
Nigerijska nogometna zveza je zaradi prirejanja rezultatov za nedoločen čas suspendirala štiri ekipe šeste državne lige.

Nigerijski nogometni ekipi, Plateau United Freeders in Police Machine, sta potrebovali visoko zmago, če sta si želeli zagotoviti uvrstitev iz amaterske v profesionalno ligo. Ekipi sta si zmago priigrali, a na nedovoljen način. Freeders so na tekmi šeste nigerijske lige z 79:0 premagali Akurba FC, Machine pa Bubayaro s 67:0. Verjetno ni potrebno posebej poudarjati, da je rezultat nekoliko zbodel v oči.

Nigerijska nogometna zveza je vse štiri ekipe že suspendirala. ''Nesprejemljivo. To je škandal velikih proporcij,'' je povedal Muke Umeh, predsednik nigerijske nogometne zveze. ''Ekipe so suspendirane za nedoločen čas in čakajo na nadaljnje sankcije,'' je dodal Umeh in se zavezal, da bodo zadevi prišli do dna.

Direktor tekmovanja Mohammed Sanusi je prav tako komentiral incident. ''To je sramota. Rezultat je popolnoma nesprejemljiv. Odbor amaterske lige bo v kratkem času sprejel odločitev. Dobra novica je, da nobena izmed ekip še ni članica naše lige. Ne smemo dopustiti, da bi bile takšne goljufive ekipe del naše lige.''

Freeders in Machine sta imela pred zadnjo tekmo enako število točk, zato je odločala gol razlika. Napredovanja bi se, če bi bila tekma v skladu s pravili, veselili Freeders, ki so dosegli 12 zadetkov več.

Rezultati ostalih tekem:

prvi krog:

Plateau Feeder FC : Bubayaro 2:0
Akurba : Police Machine 0:2

drugi krog:

Plateau Feeder FC : Police Machine 0:0
Bubayaro FC : Akurba FC 0:0

tretji krog:

Police Machine : Bubayaro 67:0
Plateau Feeder FC : Akurba FC 79:0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.