Šport > Nogomet
1295 ogledov

Na seznamu najboljših dva Slovenca, Messi in Ronaldo brez zmage

robert lewandowski Epa
Priznanje za slovenska zvezdnika.

Pri zelo priznanem Guardianu so objavili seznam najboljših 100 nogometašev v letu 2020. Na vrhu lestvice se je znašel Poljak Robert Lewandowski, ki je z Bayernom osvojil ligo prvakov, za njim pa sta se zvrstila Lionel Messi (Barcelona) in Cristiano Ronaldo (Juventus). V elitno deseterico so uvrščeni še Kevin De Bruyne (Manchester City), Sadio Mane ( Liverpool), Erling Braut Haaland (Borussia Dortmund), Kylian Mbappe (PSG), Mohamed Salah (Liverpool), Neymar (PSG) in Virgil van Dijk (Liverpool).

Celotno lestvico si lahko ogeldate TUKAJ.

Od nogometašev iz prostora nekdanje Jugoslavije sta najvišje uvrščena dva slovenska nogometaša. Na 28. mesto so pri Guardianu postavili vratarja madridskega Atletica Jana Oblaka, na 61. pa se je znašel član Atalante Josip Iličić.

Jan Oblak La Liga Šport Pomembna zmaga Oblaka in kolegov na derbiju

Pred Oblaka se je od vratarjev na 26. mesto uvrstil le čuvaj mreže Liverpoola Alisson. "Oblak se je na tej lestvici, pravzaprav v zgornji polovici seznama, vselej znašel od leta 2016 naprej, toda gledano iz Španije, se tudi to zdi podcenjevanje njegove pomembnosti. In morda je to celo smiselno: Slovencu nekako uspe še tako spektakularno obrambo spremeniti v nekaj povsem običajnega, skoraj rutino, kot da bo vedno dobil žogo, ki leti proti zgornjemu kotu vrat. Pri njem ni nobenih neumnosti, nobenega kričanja in zato se manj pojavlja v medijih. Je vselej, vsak dan tu, da opravi svoj posel. In to počne res, res dobro," je o slovenskem reprezentančnem vratarju zapisal Guardianov nogometni poročevalec iz Španije Sid Lowe.

V preteklem letu je Oblak sicer zasedel 24. mesto.

jan oblak | Avtor: Epa Epa

"To leto je bilo polno vzponov in padcev za Josipa Iličića. Leto 2020 je odprl v izjemni forni, na začetku januarja je dosegel dva gola proti parmi, ki mu je sledil hat-trick, en gol je dosegel s sredine igrišča, proti Torinu, nato pa je prišlo še uničenje Valencie s štirimi zadetki v marčevski tekmi lige prvakov. Nato osem mesecev ni dosegel zadetka, njegovo življenjsko formo je najprej prekinila epidemija, nato pa še osebne težave, ki so povzročile, da se je za nekaj časa umaknil iz nogometa. V Atalanto se je vrnil oktobra, med strelce v ligi prvakov pa se je ponovno vpisal na gostovanju pri Liverpoolu," pa je mešano sezono slovenskega nogometnega vituoza Josipa iličića opisal poznavalec evropskega nogometa Nicky Bandiani.

Dvaintridesetletnega Slovenca v letu 2019 ni bilo na lestvici najboljše stoterice.

Josip Iličić Atalanta AS Roma Video Šport Genialni Slovenec razbil "sinove volkulje"!

S prostora nekdanje skupne države se je na seznam sicer prebil le še Luka Modrić (Real Madrid), ki je zasedel 71. mesto.

Josip Iličić | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.