Šport > Nogomet
22 ogledov

Nafti stečaj, Mura brez predsednika?

Mura Olimpija Rep Vršič Sretenovć Bešić Saša Despot
Tokratni petek utegne biti črn za prekmurski nogomet. Zdi se, da je Mura 05 ostala brez predsednika, Nafta pa gre v stečaj.

Težave v Muri 05 se poglabljajo, igralci pa zahtevajo odstop predsednika Miroslava Topiča. Po poročanju Nogomanie se je to že zgodilo. Neuradno naj bi celo z odstopom predsednika pogojevali odhod v Baku, na prvo srečanje kvalifikacij za Evropsko ligo. Očitno gre za popolno nezaupanje na relaciji igralci – predsednik, saj so tisti nogometaši, ki so najzaslužnejši za tekmovalne uspehe, v nemogočih pogojih siti praznih obljub. Izredna skupščina kluba, ki naj bi jo sklicali v prihodnjih dneh, bi morala dati odgovore in ponuditi rešitve, saj je stanje dejansko nevzdržno.

Nafta gre v stečaj

Agoniji lendavskega nogometnega kluba Nafta, sicer najstarejšega na območju Slovenije, ni bilo videti konca. V minuli sezoni so težave dosegle vrhunec, Nafta pa je prišla v brezizhoden položaj po finančni, organizacijski pa tudi po tekmovalni plati. Na skupščini kluba so se zato odločili za stečaj. Obstajali sta dve možnosti, in sicer da gre klub v prisilno poravnavo ali v stečaj. Skupščina se je odločila, da potrdi drugo možnost, po kateri se pri pristojnem sodišču vloži predlog stečajnega postopka ND Lendava – NK Nafta.

Nafta po omenjeni odločitvi tako preneha obstajati, lendavski nogometni klub pa bo z novim imenom začel novo pot, na začetku v najnižjem rangu tekmovanja. Kot pa je bilo potrjeno, sta MNZ Lendava in MNZ Murska Sobota koordinirano prišli do soglasja, da se lendavski nogometni klub kot 14. član lige vključi v pomursko ligo v tekmovalni sezoni 2012/13 (četrta liga). Seveda morajo Lendavčani prej, v najkrajšem možnem času, opraviti svoje delo in zagotoviti pogoje za uvedbo stečajnega postopka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.