Šport > Nogomet
57 ogledov

Napoli potrdil Ligo prvakov

Gonzalo Higuain Napoli EPA
Napoli si je zagotovil končno drugo mesto v italijanskem prvenstvu in s tem neposredno uvrstitev v Ligo prvakov. Roma je ostala tretja.

Napoli je v zadnjem kolu potreboval zmago nad odpisanim Frosinonejem, da bi potrdil drugo mesto. Neapeljčani so v svoji nameri uspeli (4:0), junak srečanja pa je bil Gonzalo Higuaín s "hat-trickom".

AS Roma je v gosteh ugnala AC Milan (1:3), a vseeno pristala na tretjem mestu in bo morala v kvalifikacije za Ligo prvakov. Brez njih je ostal Inter na četrtem mestu, ob porazu pri Sassuolu (3:1) Samirja Handanovića ni bilo v ekipi Milančanov.

Juventus, ki je že pred tedni proslavil peti zaporedni naslov, je za slovo od prvenstva doma razbil Sampdorio (5:0) in na koncu zbral 91 točk.

Palermo ali Carpi?

V nedeljo se bo razpletel še boj za obstanek. Ob Frosinoneju se je že poslovila Verona, za rešitev pa se še borita Palermo in Carpi. Moštvo Siniše Anđelkovića in Aljaža Strune bo gostilo prav Verono, ekipa Vida Belca pa se bo podala v Videm k Udineseju. Pred zadnjim kolom imajo Siciljanci točko prednosti. 

Serie A, 38. kolo:

Juventus - Sampdoria 5:0 (3:0)
Evra 6., Dybala 15./11m, 37., Chielini 77., Bonucci 85.
RK: Skriniar (Samp) 14.

AC Milan - AS Roma 1:3 (0:1)
Bacca 87.; Salah 19., El Shaarawy 59., Emerson 82.

Napoli - Frosinone 4:0 (1:0)
Hamšik 44., Higuaín 52., 62., 71.
RK: Gori (Frosinone) 13.

Sassuolo - Inter 3:1 (3:1)
Politano 6., 39., Pellegrini 26.; Palacio 32.
RK: Murillo (Inter) 59.

Nedelja:
Chievo - Bologna
Empoli - Torino
Genoa - Atalanta
Lazio - Fiorentina
Palermo - Verona
Udinese - Carpi

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.