Šport > Nogomet
25155 ogledov

Navijači ponoreli: On je Slovenec!

Andraž Šporar Profimedia
Andraž Šporar spet v polno.

Slovenski reprezentančni napadalec Andraž Šporar je obnorel navijače angleškega drugoligaša Middlesbrougha. Nogometaš, ki za yorkshirski klub nastopa kot posojen igralec portugalskega velikana Sportinga, se je v sredo zvečer znova vpisal med strelce in bil tako med najzaslužnejšimi za gostujočo zmago z 2:1 pri Blackpoolu. To je bil njegov tretji zadetek na treh dvobojih, na vsakem je bil natančen po enkrat.

Middlesbrough se je z dobro formo, dobili so pet od zadnjih šest tekem, povzpel na peto mesto lige Championship, ki ob koncu sezone prinaša dodatne kvalifikacije za preboj v Premier League. Za vodilnim Bournemouthom zaostaja sedem točk, za drugim Fulhamom šest. Prvi dve mesti prinašata neposredno uvrstitev med elito.

Šporar je na tekmi z Blackpoolom zadel v 60. minuti, ko je poskrbel za 0:1. Domači so sicer izenačili v 91. minuti, a v nadaljevanju sodniškega dodatka znova prejeli zadetek.

Instantno popularnost Slovenca so s čivkom uporabili tudi pri uradnem twitter profilu lige in navijače Bora vprašali za mnenje o njem.

"On je Slovenec, prišel je le na posojo v tej sezoni, mislimo, da je pofu... briljanten, Andraž Šporar," so jim s pesmijo, ki si jo je pri navijačih prislužil Slovenec, odgovorili pristaši kluba.

Da so tisti, ki stiskajo pesti za Middlesbrough, navdušeni nad Šporarjem, kažejo tudi preostali zapisi na twitterju. Nekaj pohval si je 'Špoki' prislužil tudi od navijačev drugih klubov.

Komentarjev 1
  • Avatar Anstiovenna
    Anstiovenna 00:34 31.december 2021.

    Dobrodošli v najboljši intimni klub - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m