Šport > Nogomet
55 ogledov

Nekdanji trener Celja sedel na klop Dinama

Igor Jovičević Profimedia
Po nesoglasjih so v Zagrebu dobili novega prvega moža na klopi.

Vodstvo hrvaškega nogometnega prvaka Dinama iz Zagreba, katerega član je tudi slovenski reprezentant Petar Stojanović, je uradno potrdilo Igorja Jovićevića za novega trenerja članskega moštva.

Jovićević, ki mu je pred desetimi dnevi umrl oče, je nasledil Nenada Bjelico, s katerim je klub prejšnji teden prekinil sodelovanje. Bjelico in njegov strokovni štab so odnesla nesoglasja z vodstvom o financah v času epidemije koronavirusa.

Maksimir Zagreb Šport Niso pristali na znižanje plač, vodstvo začelo odpuščati

"Čustva so mešana. Starši mi veliko pomenijo, izguba očeta je pustila veliko sled. S tem se moram soočiti, a spomin nanj ne bo nikoli zbledel. Ponosen sam nanj in na vse, kar je naredil v karieri in kar je dal za Dinamo (Čedo Jovičević je med drugim igral tudi za Dinamo; op. STA). On je moj heroj, moj idol, vedno mi je bil vzor in vodnik, kako se je treba obnašati," je dejal Jovićević, ki je doslej vodil mlado ekipo Dinama.

Prenosi na programih Sport Klub:

ePremier League, od torka do sobote

Digital Swiss, od srede do nedelje

Jovićević je rojen v Zagrebu, nekdaj je veljal za najboljšega kadeta Evrope. S 17 leti je leta 1991 podpisal za Real Madrid, a ga je ustavila poškodba križnih vezi. Po tem je igral na Japonskem, v Braziliji, Franciji, Ukrajini in na Kitajskem, kjer je po novi poškodbi kolena končal kariero pri 32 letih.

Igor Jovičević Spor Šport Hrvaški trener: V Sloveniji sem žrtev mobinga

Po upokojitvi se je začel ukvarjati s trenerskim poslom, med drugim je delal pri Karpatiju Lvovu in Celju, leta 2017 pa se je vrnil v Zagreb.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice