Šport > Nogomet
367 ogledov

Nemškemu trenerju kazen za nizkotno potezo

Heiko Herrlich Epa
Nemški trener bo plačal za neumnost, s katero si je naredil sramoto na tekmi pokala DFB.

Svoj teatralni padec na pokalni nogometni tekmi v Mönchengladbachu si bo trener Bayerja Heiko Herrlich še kako zapomnil. Pa ne zato, ker bi bil vreden kakšne priznane nagrade za umetnike na gledaliških odrih, pač pa zato, ker bo moral zanj plačati kazen v višini 12.000 evrov. S svojo "igro" namreč ni prepričal žirantov - sodnikov.

Tako je razsodilo športno razsodišče Nemške nogometne zveze, ki je ocenilo, da Herrlicha, ko je ta ob robu igrišča skušal vrniti žogo nasprotni ekipi in zavlačeval čas, nasprotni igralec ni potisnil vstran, ko je želel hitreje izvajati avt. Herrlich je ob tem teatralno padel, čeprav se ga je Denis Zakaria iz Mönchengladbacha zgolj dotaknil.

"Klub in trener sprejemamo kazen," je dejal tiskovni predstavnik Leverkusna Dirk Mesch. Herrlich je zatem priznal napako in se tudi opravičil za svojo neumno početje. Njegov padec si je na svetovnem spletu ogledalo že več 100.000 ljudi, na spletnih forumih pa je Nemec čez noč postal tarča posmeha.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice