Svet
2621 ogledov

Sodišče spremenilo kazen Oscarju Pistoriusu

oscar pistorius EPA
Južnoafriško sodišče je sporočilo svojo odločitev.

Južnoafriško sodišče je odločilo v primeru pritožbe tožilstva na izrečeno kazen Oscarju Pistoriusu. Pistorius je bil spoznan kriv za smrt takratnega dekleta Reeve Steenkamp

Sodišče mu je po pritožbi tožilstva zvišalo kazen s sedanjih šestih let na 15 let zapora, poroča BBC. Kazen se mu zmanjša za čas, ki ga je že preživel v zaporu, kar pomeni, da bo moral odsedeti še 13 let in pet mesecev.  

Tožilstvo je sodišču očitalo, da je bila kazen premila, ker so preveč poudarili dejstvo, da je Pisotrius invalid. "Umor je umor," je dejala vodja tožilcev Andrea Johnson

Predstavnik družine umorjene Steenkampove je v odzivu na odločitev sodišča dejal, da je to dokaz o obstoju pravice. 

Pričakuje se, da se bodo odvetniki Pistoriusa na odločitev pritožili, a ker gre za eno najvišjih institucij v državi so možnosti, da bi njihovi pritožbi ugodili, majhne, piše The South African.

Oscar Pistorius Bil v bolnišnici Svet Pistorius zanikal poskus samomora

Pistorius je na valentinovo pred štirimi leti večkrat ustrelil Reevo Steenkamp. Nekdanji atlet se je branil, da je mislil, da je v hiši vsiljivec in da se je zgolj branil. Steenkampova je bila v času streljanja v kopalnici za zaprtimi vrati, skozi katera je streljal Pistorius. 

Pistorius je bil sprva obsojen na petletno zaporno kazen za uboj, a je dve leti kasneje, po pritožbi tožilstva, sodnica kazen zvišala za eno leto in dejanje prekvalificirala v umor. Tožilstvo se je na izrečeno kazen pritožilo, saj po njihovem mnenju ni odražala resnosti storjenega dejanja. 

Pistorius Primer Pistorius Svet Primer Oscar Pistorius: Objavili fotografije s prizorišča umora

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar mike1968
    mike1968 09:58 24.november 2017.

    Še premalo. Moral bi dobiti dosmrtni zapor

Sorodne novice