Šport > Nogomet
1892 ogledov

Neprijetna napoved za Egipt in Salaha

mohamed salah cristiano ronaldo Epa
V lovu na odhajajoči vlak.

Mohamed Salah, nogometaš Liverpoola in največji zvezdnik Egipta, bo zaradi poškodbe, ki jo je staknil na finalu lige prvakov v soboto, moral počivati vsaj tri ali štiri tedne, so danes sporočili iz tabora Liverpoola. Za izvrstnega napadalca se tako začenja bitka s časom, da bi bil morda le nared do SP in za nastope za izbrano vrsto Egipta.

Egipt bo na SP nastopil prvič po letu 1990 in bo igral v skupini A skupaj z Rusijo, Urugvajem in Savdsko Arabijo. Toda egiptovske želje in pričakovanja po uspehih so doživele udarec na finalni tekmi elitnega evropskega klubskega tekmovanja, ko je moral ljubljenec navijačev Egipta po posredovanju kapetana Reala Sergia Ramosa že v prvem polčasu zaradi poškodbe rame zapustiti igrišče.

Mohamed Salah Neverjetna vsota Šport Ni še končano, s tožbo nad Ramosa po poškodbi Salaha

Ruben Pons, eden od fizioterapevtov Liverpoola, je danes potrdil, da bo Salah potreboval od tri do štiri tedne za okrevanje po poškodbi. Če bo držala optimistična napoved, bi lahko prvič zaigral 19. junija, ob pesimistični pa 26. junija. Težava je v tem, da bo v tem primeru za Egipt že prepozno, saj bo svojo zadnjo tekmo predtekmovanja odigral dan prej.

Egipt bo prvi dvoboj z Urugvajem igral 15. junija, z domačini Rusi 19. in s Savdsko Arabijo 25. junija.

Sergio Ramos Odgovor Šport Ramos o obtožbah o namerni poškodbi Salaha

"Zelo je razočaran zaradi tega, kar se je zgodilo, a je tudi popolnoma osredotočen na okrevanje. Skušali bomo skrajšati okrevanje, vendar gre v osnovi za tri do štiri tedne dolg postopek," je za španski časnik Marca dejal Pons.

Salaha zdravijo v Španiji, ob njem pa je združena zdravniška ekipa Liverpoola in egiptovske reprezentance.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.