Šport > Nogomet
19 ogledov

Neslavni niz se nadaljuje: derbi Realu

(Atlético Madrid - Real Madrid)
1/29
Reuters
Real Madrid je v 33. kolu španske nogometne lige na mestnem derbiju premagal Atlético (2:1), ki tako po več kot 14 letih še vedno ostaja brez zmage proti belemu baletu. Barcelona je na San Mamésu iztržila točko proti Athletic Bilbau (2:2) in bo morala na uradno potrditev naslova španskega prvaka še nekoliko počakati.

Atlético Madrid bo moral na zmago proti Realu, ki jo čaka že 14 let, počakati še nekoliko dlje. Madridski derbi na stadionu Vicente Caldéron se je končal z zmago galaktikov, ki so tako zaostanek za Barcelono znižali na 11 točk, pred mestnim tekmecem pa povečali na šest.

Atlético je madridski derbi zadnjič dobil leta 1999, tokrat pa je začel prepričljivo, saj je že v četrti tekmi gostujočega vratarja premagal Radamel Falcao. Nekaj minut kasneje je nevarno prodiral Koke, ki je zastresel stranski del mreže, galaktiki pa so v 13. minuti z obilico sreče prišli do izenačenja. Prosti strel je izvedel Angel Di María, žoga pa se je nesrečno odbila od Juanfrana in pristala v domači mreži. S strelom z glavo je kmalu zatem poskušal Falcao, nato pa se je na igrišču vnel ogročen boj, ki so ga zaznamovali številni prekrški na obeh straneh. V zaključku polčasa je bil nevaren še Karim Benzema, čigar neodločenost je v pravem trenutku izkoristil vratar Thibaut Curtois.

V drugem polčasu se je zastresla prečka Reala, ki jo je nastreljal Diego Costa, nato pa je grdo zgrešil še Gabi. Atlético je še naprej deloval kot bolj nevarna ekipa, a ponovno je bil Real tisti, ki je prišel do zmagovitega zadetka. Pobeg Di Maríe je opazil Benzema in žogo posredoval Argentincu, ta pa je zabil v daljši kot. Domači so poskusili s pritiskom, prodor Coste je zaustavil Lopéz, a zmaga je ostala v rokah Reala.

Barça remizirala v Bilbau; naslov na čakanju

(Athletic Bilbao - Barcelona) | Avtor: Reuters Reuters
Barcelona je po visokem porazu na Allianz Areni, kjer jo je s 4:0 premagal Bayern München, svojo pozornost preusmerila v špansko ligo BBVA, kjer bi si lahko že na tekmi proti Athletic Bilbau zagotovila 22. lovoriko v zgodovini kluba.

Barça se je od San Mamésa, ki ga bodo zrušili ob koncu sezone, poslovila z remijem, ki ga je domačim v zaključku tekme priigral Ander Herrera. Lionel Messi je tekmo začel na klopi, v prvi postavi Tita Vilanove pa je bil ponovno povratnik Éric Abidal.

Bilbao je začel odločno in v šesti minuti tekme je po napaki Gerarda Piquéja, ki je oddal žogo blizu kazenskega prostora, z nizkim predložkom podal Herrera, vendar je bil Aritz Aduriz za las prekratek. Blaugrana je ohranila trezno glavo in v 16. minuti prišla blizu prvega zadetka, ko je najprej mojstrsko podal Cesc Fábregas, strel Alexisa Sáncheza pa je zatresel prečko. V nadaljevanju sta neuspešno poskušala Alex Song in Xavi, v 28. minuti pa so do prednosti prišli domači. Aduriz je pobegnil Piquéju, njegovo podajo pa je v mrežo poslal Susaeta.

Bilbao je še naprej pritiskal in si priigral še dve nevarni priložnosti, a Katalonci so zadržali minimalen zaostanek. Vilanova je reagiral z vpoklicom Lionela Messija, čudežni deček pa ni potreboval dolgo, da je ujel ritem. Najprej je v 67. minuti sam premagal domačo obrambo in izenačil, nato pa tri minute kasneje asistiral ob zadetku Sancheza in Barça je bila ponovno trdno v sedlu. Zmaga se je Kataloncem izmuznila v samem finišu, ko Valdésa premagala še Herrera in postavil končnih 2:2.

Španska liga, 33. kolo:

Atlético Madrid : Real Madrid 1:2 (1:1)
Falcao (4); Juanfran (13/ag), Di María (62)

Athletic Bilbao : Barcelona 2:2 (1:0)
Susaeta (27), Herrera (90); Messi (67), Sánchez (70)

Rayo Vallecano : Osasuna 2:2 (1:2)
Delibašić (7), Piti (57); Loe (8), Arribas (13)

Levante : Celta de Vigo 0:1 (0:1)
Fernandez (20)

Zaragoza : Mallorca 3:2 (1:1)
Montanes (28), Postiga (60), Rochina (88); Hemed (12), Arizmendi (83)

Espanyol : Granada 0:1 (0:1)
Nolito (37)

Málaga : Getafe 2:1 (1:0)
Santa Cruz (40), Weligton (48); Valera (70)

Valladolid : Sevilla 1:1 (1:0)
Guerra (41); Negredo (61/11m)

Real Sociedad : Valencia 4:2 (1:1)
Martinez (34), Castro (73), Agirretxe (86, 93); Soldado (25), Jonas (90)

Ponedeljek ob 22.00
Real Betis - Deportivo La Coruna

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.