Šport > Nogomet
8967 ogledov

Nesramno bogati velikan stegnil lovke po Oblaku

jan oblak Profimedias Oblak je v soboto odigral svojo 100. tekmo v La Ligi.
Slovenski reprezentančni vratar je eden najbolj zaželenih nogometašev na svetu.

Vodilna ekipa francoskega prvenstva Paris Saint-Germain v lasti premožne katarske družbe Oryx Qatar Sports Investments je Atlético Madridu posredovala ponudbo za prestop vratarja Jana Oblaka, pišejo španski in francoski mediji

Slovenski reprezentant, čigar odkupna klavzula znaša visokih 100 milijonov evrov, ima pogodbo s španskim prvoligašem sklenjeno za naslednja tri leta.

"Pogodbo imam do leta 2021, vendar se o tem še nismo pogovarjali," je na temo podaljšanja sredi januarja dejal Škofjeločan. "Treba se je osredotočiti na dogajanje na igrišču. Bo, kar bo. Ni odvisno od mene," je dodal.

Zajetna odškodnina + predlog rošade

Pariški klub se po navedbah francoskega spletnega portala Le10sport.com in španskega Mundodeportivo.com želi izogniti plačilu devetmestnega zneska, zato bo Madridčane poskušal premamiti s pomočjo še enega igralca.

goncalo guedes | Avtor: Profimedia Profimedia

PSG je pripravljen za Oblaka odšteti zajeten kupček denarja in v menjavo vključiti še 21-letnega krilnega nogometaša Gonçala Guedesa (na sliki zgoraj), ki igra na posoji pri Valencii, trenutno tretji ekipi na lestvici španskega prvenstva.

Parižani vrednost 21-letnega Portugalca ocenjujejo na 40 milijonov evrov. Pri pogajanjih naj bi pomembno vlogo odigral tudi Guedesov agent, zloglasni Jorge Mendes.

jan oblak Rekorder Šport Casillas in Valdés se lahko skrijeta pred Oblakom

Oblak bi v Parizu zaslužil 14 milijonov evrov na leto (pred plačilom davka) in dodatnih 10 milijonov v obliki bonusov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice