Šport > Nogomet
9242 ogledov

Neverjeten zadetek Messija, zabil s spektakularnimi "škarjicami"

Lionel Messi Profimedia
PSG je prepričljivo zakorakal v novo prvenstvo.

Nogometaši Paris St. Germaina so zanesljivo vstopili v novo sezono francoskega prvenstva, v uvodnem krogu so na gostovanju pri Clermontu zmagali s 5:0 (3:0). Novega trenerja Christopha Galtierja lahko veseli dobra igra zvezdnikov, predvsem Brazilca Neymarja, ki je dosegel gol, pri treh pa je bil podajalec, ter Lionela Messija, ki je zbral dva gola in podajo, obenem pa je poskrbel za najlepši zadetek večera.

Neymar se je med strelce vpisal v deveti minuti, na 2:0 je v 26. minuti povišal Achraf Hakimi, vprašanje zmagovalca pa je bilo praktično rešeno že v 39. minuti, ko je v polno zadel še Marquinhos. V drugem polčasu je Neymar zabeležil še tretjo asistenco, v 80. minuti je asistiral Messiju, ki je nato dosegel še en gol in s tem potrdil visoko zmago.

Argentinec je piko na i v 86. minuti sicer postavil s pravo nogometno mojstrovino, saj je njegov tek v kazenski prostor odlično spremljal Leandro Paredes, ga našel s filigramsko natančno podajo, Messi pa je žogo sprejel s prsmi ter nato s škrajicami premagal domačega vratarja za končnih 0:5. Messi in druščina so si s svojo predstavo prislužili celo stoječe ovacije domačih navijačev.

Na drugi sobotni tekmi je Monaco v gosteh z 2:1 ugnal Strasbourgh. V 53. minuti je po zadetkih Krepina Diattaja in Sofiana Diopa vodil z 2:0, na koncu pa trepetal za zmago. Habib Diallo je v 65. minuti izid znižal, isti igralec pa je v sodnikovem dodatku dosegel še en gol, a so ga sodniki po ogledu posnetka razveljavili.

Francosko prvenstvo sta že v petek odprla Lyon in povratnik v elitno francosko društvo Ajaccio, ki pa bo na prve točke moral še počakati, saj je bil Lyon boljši z 2:1.

 

* Izidi:
- petek, 5. 8.:
Lyon - Ajaccio                   2:1 (2:1)

- sobota, 6. 8.:
Strasbourg - Monaco              1:2 (0:1)
Clermont - Paris St. Germain     0:5 (0:3)

- nedelja, 7. 8.:
13.00 Toulouse - Nica
15.00 Montpellier - Troyes
15.00 Lille - Auxerre
15.00 Lens - Brest
15.00 Angers - Nantes
17.05 Rennes - Lorient
20.45 Olympique Marseille - Reims
Lionel Messi Video Šport Varnostniki grobo zaustavili dečka! Kar je nato naredil Messi, je navdušilo svet Neymar Na nepomembni tekmi Šport Nova sramota Neymarja: ali je to najhujše simuliranje vseh časov?
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice