Šport > Nogomet
5131 ogledov

Nova sramota Neymarja: ali je to najhujše simuliranje vseh časov?

Neymar Profimedia
Neymar preprosto ne more nehati s simuliranjem, pa tudi če gre zgolj za prijateljsko tekmo.

Čeprav si nekako želimo, da bili svetovno znani športniki vzor svojim mladim navijačem ter bi jih učili vrednot in poštenja, resnica temu ni vedno taka. Najlepši primer je brazilski nogometni zvezdnik Neymar, ki je s svojim obnašanjem na nogometnih igriščih zagotovo ena največjih športnih sramot.

Iz tekme v tekmo ga namreč vidimo, kako s svojim simuliranjem in pretiravnjem poizkuša prelisičiti sodnike, da bi slednji oškodovali nasprotnike. Seveda nekateri pravijo, da cilj opravičuje sredstva, toda vse skupaj je tako globoko zakoreninjeno v Neymarju, da si ne more več pomagati in poizkuša goljufati in simulirati tudi na tako nepomembnih tekmah, kot je bila minula v Osaki, ko je na prijateljski tekmi PSG premagal tamkajšnjo Gambo s 6:2.

Mladi japonski navdušenci, ki so si želeli v živo ogledati svoje nogometne junake, so tako lahko videli največje svetovne zvezdnike, ki so s kar šestimi zadetki napolnili mrežo domače ekipe. Toda čisto vse zadetke Pabla Sarabie (28. minuta), Neymarja (32. minuta in 60. minuta), Nuna Mendesa (37. minuta), Lionela Messija (39. minuta) in Kyliana Mbappeja (86. minuta) je povsem zasenčila sramotna poteza Brazilca, ki je v 30. minuti na ta praznik nogometa za domače navijače svoji ekipi z goljufijo priboril enajstmetrovko.

Brazilec očitno resnično ne izbira niti sredstev, niti tekem, da le prelisiči sodnika v prekršek. Od njegovega novega teatralnega poizkusa je bil tokrat slabši le še japonski sodnik, ki je popolnoma nasedel Neymarjevemu poizkusov simuliranja.

Brazilec je tako znova dokazal, da kljub vsem svojim izjemnim nogometnim sposobnostim nikoli ne bo veljal za resnično enega največjih igralcev vseh časov, saj na svetu niso pomembni le zadetki in izsiljene enajstmetrovke.

Komentarjev 2
  • gregor96 06:38 28.julij 2022.

    drekač

  • blayo 21:19 27.julij 2022.

    Jaz verjamem, da je to simuliranje naporno. Jasno, da ga po takem naporu vse boli 😂😂

Sorodne novice