Šport > Nogomet
1940 ogledov

Toliko bi povprečen Slovenec moral delati za Neymarjev mesečni dohodek

Neymar Epa
Največji nogometni zvezdniki so plačani izjemno dobro. Prednjači klub iz francoske prestolnice.

Paris SG je pred letošnjo sezono ekipo okrepil z Lionelom Messijem, Gianluigijem Donnarummo in še nekaterimi drugimi zvezdniškimi igralci. Odkrito so napadali Ligo prvakov, toda usoda je imela druge načrte.

"Princi" so proti madridskim "kraljem" doživeli odmeven polom in izpadli v osmini finala elitnega evropskega klubskega tekmovanja. V francoski Ligue 1 sicer vodijo, a nizajo skromne predstave. Nazadnje so s 3:0 klonili proti AS Monacu.

Športni dnevnik L'Equipe je prilil olja na ogenj z objavo plačilne liste pariškega kluba. Dohodki najbolj izpostavljenih igralcev so zares neverjetni.

Najvišjo plačo ima Neymar, na mesec prejme 4,08 milijona evrov bruto. Sledita mu Messi s 3,38 milijona in Kylian Mbappé 2,22 milijona skupne evropske valute.

Lionel Messi, Neymar Boleče Šport Auč, tako so se navijači lotili Messija in Neymarja

Izven Pariza sta najbolje plačana nogometaša Cristiano Ronaldo in Kevin de Bruyne, na mesec zaslužita 2,6 milijona evrov bruto.

Povprečna mesečna plača nogometaša v PSG znaša 990.000 evrov. V Franciji je po tem parametru na drugem mestu Marseille z 226.000 evri, tretji Monaco s 185.000, četrta Nica s 130.000 in peti Lyon s 120.000 evri.

V Sloveniji povprečna bruto plača znese okrog 2.000 evrov. Povedano drugače: povprečen Slovenec bi moral delati skoraj 170 let, da bi prejel eno Neymarjevo plačo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice