Šport > Nogomet
7043 ogledov

Trije sodniki na zelenici, še dva v sobi za VAR, zgodi pa se tole

Matevž Vidovšek NK Olimpija/Facebook
Vratar Olimpije se je izognil izključitvi po svojem izpadu na tekmi z Gorico.

Vodilna ekipa Prve Lige TS Olimpija je v 14. krogu domačega prvenstva remizirala z Gorico (0:0).

NK Olimpija SNL Šport Vratar Olimpije nepremagan že 810 minut, a tokrat le remi

Za najbolj sporen trenutek srečanja je poskrbel 22-letni ljubljanski vratar Matevž Vidovšek, ki jo je odnesel z rumenim kartonom, potem ko je v 16. minuti z glavo udaril igralca nasprotnega moštva.

Vidovšek je med napadom Gorice pravočasno krenil iz vrat in v boju za žogo prehitel Alena Krajnca, ki ga je pri tem nešportno odrinil.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Čeprav poteza krilnega nogometaša ni bila povsem nedolžna, pa je bila reakcija vratarja Olimpije močno pretirana. Vidovšek se je zapodil proti Krajncu in ga z glavo udaril v obraz, glavni delivec pravice Slavko Vinčić pa ga je kaznoval z rumenim kartonom.

Sodniška odločitev je bila po tekmi deležna številnih kritik, saj so mnogi prepričani, da bi si Vidovšek zaslužil izključitev.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

"Na igrišču so trije sodniki, v sobi za VAR sta še dva sodnika, ki imata na voljo večkratni ogled katerekoli situacije. Niti eden izmed njih ni opazil več kot očitnega rdečega kartona Vidovška. Za to pa res ni izgovorov. Olimpija takšne pomoči letos res ne potrebuje," so ocenili upravljalci twitter profila Nogometna postaja.

Srebrnič: "Sodnik je priznal napako"

Tudi sodniki so kasneje spoznali svojo zmoto, kar je v pogovoru za MMC potrdil trener Gorice Miran Srebrnič. "Zelo cenim, da se mi je sodnik Slavko Vinčić po tekmi opravičil, ker Vidovšku ni pokazal rdečega kartona. Malo je bil jezen, ker ga VAR ni poklical k ogledu posnetka, saj je šlo za čisti rdeči karton. Ampak napake delamo vsi, če jo nekdo prizna, nekako lažje sprejmemo, kar se je zgodilo," je povedal.

Vidovšek: "Opravičil sem se"

Da njegova reakcija ni bila na mestu, je priznal tudi glavni akter dogodka. "Bila je moja nespametna reakcija oziroma napaka. Opravičil sem se sodniku in igralcu. Ni bila naša najboljša tekma, pridejo tudi takšne slabše. Vsak tekmec je zahteven, še posebej, če se dobro postavi in čaka na svoje priložnosti," je Vidovšek povedal za Val 202.

Komentarjev 8
  • Avatar jezeran
    jezeran 16:02 24.oktober 2022.

    Izziva, odriva, poriva in potem dobi po kepi. Zdaj pa jokca. Obema rdeči karton in prepoved igranja 5 tekem.

  • blayo 15:38 24.oktober 2022.

    Kje so posnetki 10ih šivov in velike vijolične otekline na obrazu Alena Krajnca? 5 tekem prepovedi Vidovšku zaradi neprimernega izpada ter 3 tekme prepovedi Krajncu zaradi namernega prekrška in nadaljnjega simuliranja.

  • SamoResnica 14:48 24.oktober 2022.

    sem za Olimpijo, ampak tole je rdeč karton

Sorodne novice