Šport > Nogomet
307 ogledov

"Nobenega dvoma ni, kdo je najboljši vseh časov."

ronaldo zidane Epa
Legendarni francoski nogometaš se je vmešal v razpravo o najboljšem igralcu vseh časov.

Novo razsežnost v večni tekmi med trenutno dvema največjima nogometnima zvezdnikoma Lionelom Messijem in Cristianom Ronaldom je s svojo najnovejšo izjavo dal trener kraljevega kluba iz Madrida Zinedine Zidane. O tem, kdo je največji, za stratega Reala ni niti najmanjšega dvoma: "Ronaldo je najboljši igralec v zgodovini nogometa."

Portugalec, doma z otoka Madeira, je petič v karieri osvojil prestižno priznanje zlato žogo za najboljšega nogometaša leta 2017. S peto zlato žogo se je izenačil z največjim zvezdnikom Barcelone Messijem, v glasovanju pa je ugnal prav Argentinca in Brazilca Neymarja. Dvaintridesetletnik je prejel v letih 2008, 2013, 2014, 2016 in 2017, Messi pa je nogometno smetano pobral v letih 2009, 2010, 2011, 2012 in 2015.

"Ta dosežek govori sam zase. Je najboljši igralec v zgodovini nogometa," je letošnji izbor pospremil nekdanji francoski reprezentant Zidane, lastnik zlate žoge leta 1998, trenutno v vlogi Ronaldovega trenerja.

"Cristiano Ronaldo je veliko boljši od mene, kar pa me seveda prav nič ne moti, ker sem imel zelo dobro kariero. Vedno bo nekaj posebnega. Veliko je bilo povedanega o njem, ampak kar počne na igrišču je fenomenalno," Zidane ni mogel prehvaliti portugalskega zvezdnika. "Prejšnji dan sem dejal, da bi lahko nekdo bil tukaj in igral 15 ali 20 let, pa ne bi dosegel tega, kar je dosegel on. V klubu ustvarja zgodovino in to bo še naprej počel, upam, da se bo tukaj upokojil," je še dodal.

Ronaldo je na 412 tekmah za Real zabil 418 golov, v osmih sezonah v dresu galaktikov je s klubom trikrat osvojil naslov zmagovalcev lige prvakov ter dvakrat naslov državnih prvakov.

ronaldo zidane | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice