Šport > Nogomet
3328 ogledov

Nogometaš, ki ga je oče porinil na tla, ni več vratar

osian Print Screen
Pred natanko letom dni je takrat mladi vratar valižanske ekipe Bow Street Magpies postal spletna seznacija.

Lani ob tem času je v majhni vasici nekaj kilometrov od Aberystwytha v Walesu potekala tekma otroške nogometne lige Cambrian Tyres Junior League, na kateri je nastal eden od najbolj viralnih posnetkov leta 2018.

V konkurenci U8 sta se merili ekipi Llanilar FC in Bow Street Magpies. Vratar slednje je bil osemletni Osian Hatfield, čigar obrambo ob pomoči njegovega očeta si je v nekaj dneh ogledalo več kot 100 milijonov ljudi.

Posnetek je bil tako odmeven, da mu je celo slavni filmski igralec Will Smith na spletu pripisal: "Včasih je otroka za uspeh potrebno samo malce poriniti."

Vratarjev oče Phil Hatfield, član upravnega odbora moštva, je med tekmo opazil, da njegovemu sinu popušča koncentracija, zato ga je želel motivirati. "Ni bil osredotočen, zato sem odšel za gol in mu dejal, naj se zbere," je povedal Hatfield.

 | Avtor: Facebook Facebook
Kar je sledilo, je do solz nasmejalo taklo trenerja, kot starše v občinstvu.

Osian je bil tako zatopljen v očetova navodila, da je pozabil na svojo vlogo na zelenici.

Prazna vrata so nasprotnika povabila k strelu, sledila pa je zares komična obramba, za katero je v največji meri zaslužen "požrtvovalni" oče, ki je sina, resda nenamerno, porinil na tla.

Odbita žoga je nato vseeno končala v mreži, nasprotniki pa so znižali na 1:2.

"Obrnil se je proti meni, jaz pa sem želel, da se vrne k mreži, zato sem ga v paniki porinil, on pa se je spotaknil," je pojasnil oče.

Vsi zbrani so planili v krohot.

Trener je po tekmi dejal, da gola sploh ni videl, ker se je od smeha valjal po tleh.

Posnetek je postal spletna senzacija, o fantu pa so poročali številni otoški in mednarodni mediji. Sprva mu je bilo malce nerodno, a mu je pozornost tako godila, da je posnetek sčasoma vzljubil.

V zgodbo se je vmešala celo državna nogometna zveza, ki je pozdravila topel sprejem javnosti, a v skladu z dolžnostjo zapisala, da gre za nekorektno posredovanje starša.

Osian še danes igra nogomet, vendar se je iz vratarja prelevil v bolj napadalno usmerjenega nogometaša. "Ni več vratar. Še vedno igra vsak teden. Postaja vedno boljši. Položaj vratarja mu ni bil pisan na kožo," je dejal oče Phil.

Komentarjev 1
Sorodne novice