Šport > Nogomet
10203 ogledov

Nogometaša našli mrtvega

žoga nogomet Simbolična fotografija.
Nogometaš je za seboj pustil enoletno hčerko.

Češki mediji poročajo o smrti nekdanjega profesionalnega nogometaša Pavla Pergla. Štiridesetletnik naj bi storil samomor, domnevno zaradi osebne stiske, a podrobnosti niso znane. "Vedel sem, da ima Pavel osebne težave, vendar ni kazal znakov, da jih bo reševal na takšen način," je razkril češki trener in nogometašev prijatelj Martin Pulpit.

Nemška policija je truplo nekdanjega centralnega branilca našla v njegovem stanovanju v nemškem mestu Magdeburg. Pavel Pergl je za seboj pustil partnerico in komaj enoletno hčerko.

"To so zelo žalostne novice za Sparto in vse nogometne navijače. Umrl je naš nekdanji nogometaš Pavel Pergl. Sparti se je pridružil že kot desetletnik in odigral 68 tekem za prvo ekipo. Počivaj v miru," so sporočili iz tabora 33-kratnega češkega prvaka.

Pergl je v času aktivne kariere igral v Angliji, Nemčiji, Švici, Izraelu, na Cipru in na Češkem. "Pavel je bil pravi bojevnik. Na igrišču je pustil srce, tvegal je tudi svoje zdravje. Znal je prejemati udarce in vedno je reševal naše probleme na zelenici, a nikoli ni nikogar poškodoval," je o pokojniku povedal še en nekdanji trener Jiri Kotrba.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice