Šport > Nogomet
19 ogledov

Nogometaša zavrnila podkupnino

Ian Gaynair belize EPA
Organizacija Concacaf, združenje nogometnih zvez Severne in Srednje Amerike ter karibskih držav, je potrdila, da je bila nogometašema Belizeja ponujena podkupnina za prirejanje rezultata tekme proti ZDA.

Nogometaša Belizeja, Woodrow West in Ian Gaynair, sta pred tekmo proti ZDA prejela ponudbo za prirejanje rezultata. Podrobnosti podkupine niso znane, Concacaf pa je potrdil, da je šlo za poskus vplivanja na rezultat.

West in Gaynair se pred začetkom tekme obvestila predstavnike zveze, ki so potrdili, da so ugotovili identiteto posameznika, ki je posredoval ponudbo.

''Concacaf je bil obveščen o poskusu podkupovanja dveh nogometašev Belizeja - Woodrowa Westa in Iana Gaynaira - dva dni pred obračunom skupine A proti ZDA. Oba igralca sta takoj po incidentu stopila v stik s predstavniki zveze. Concacaf je v sodelovanju s Fifo že sprožil preiskavo. Prve ugotovitve so postregle z identifikacijo posameznika, ki je ponujal podkupnino. Radi bi se zahvalili obema nogometašema za pogum in ohranjanje integritete v našem športu,'' so zapisali v uradni izjavi.

Tekma med Belizejem in ZDA se je končala s prepričljivo zmago Američanov, ki so slavili s 6:1.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.