Šport > Nogomet
2 ogledov

Nogometaši in Van Gaal na paradi ponosa

louis van gaal EPA
Nizozemska reprezentanca na čelu s selektorjem Louisom van Gaalom se bo udeležila parade ponosa, ki bo 3. avgusta v Amsterdamu.

Nizozemska nogometna zveza bo z udeležbo svoje reprezentance in selektorja Louisa van Gaala na paradi ponosa v Amsterdamu podprla prizadevanja za pravice istospolno usmerjenih, je sporočila KNVB.

S takšno potezo želijo podpreti tudi prizadevanja za enakopravnost istospolnih športnikov. Parada ponosa bo v Amsterdamu 3. avgusta, KNVB pa bo na njej prvič sodelovala s svojo ladjico, na kateri bodo poleg selektorja van Gaala in predsednika zveze Michaela van Praaga še nekateri nogometaši.

"Trenerji in igralci želijo s tem pokazati, da je lahko tudi v našem športu odprto in strpno vzdušje. Obenem pa želimo spodbuditi tudi druge zveze, da pri tem gibanju aktivno sodelujejo. Za vsakogar namreč še ni samoumevno, da je sprejemanje homoseksualnosti nekaj običajnega," je potezo zveze pojasnil van Praag.

Nogometaši na ladjici

Odmevnih gostov so veseli tudi organizatorji parade. "To je mejnik. Ladjica z nogometaši bo inspiracija za športnike in naše gibanje," je dejala Irene Hemelaar, predsednica fundacije ProGay. Imena sodelujočih pa bodo razkrili šele tik pred začetkom celotedenskega dogajanja v Amsterdamu, katerega vrhunec je prav pisana parada po mestnih ulicah in kanalih.

Nogometaši so s svojo potezo sledili zgledu nizozemskega ministrstva za obrambo, ki je pred štirimi leti prav tako poskrbela za premik na takšnih dogodkih in na parado poslali ladjico, na kateri so sodelovali istospolni pripadniki vojske.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.