Šport > Nogomet
562 ogledov

Čudež! Nogometnemu zvezdniku, ki je leto preživel v komi, se stanje izboljšuje!

Abdelhak Nouri Epa
Pred dvema letoma in devetimi meseci je doživel infarkt, preživel celo eno leto v komi, stvari pa naj bi se zdaj počasi obračale na bolje!

V teh hudih časih koronavirusa je tu končno tudi ena izmed sijajnih novic!

Ta prihaja iz Nizozemske, kjer naj bi se stanje Ajaxovega nogometaša Abdelhaka Nourija občutno izboljšalo, potem ko je ta pred dvema letoma in devetimi meseci tekom tekme doživel infarkt ter za dalj časa pristal v komi.

Nouri je doživel srčni zastoj v začetku julija leta 2017 na prijateljski tekmi proti Werder Bremnu v Avstriji. Zdravniška služba mu je na igrišču priskočila na pomoč, dan kasneje pa so njegovo stanje v bolnišnici opisali kot stabilno. Pet dni kasneje pa je padel v komo...

Od tedaj je bil priključen na aparate, po približno enem letu pa se je iz kome končno prebudil. Od takrat dalje je bil prikovan na bolniško posteljo, njegovo okrevanje pa je potekalo zelo počasi, skorajda brez premika na bolje.

abdelhak nouri, ajax Lepa sprememba Šport Mladi talent se je zbudil po letu kome

Po besedah njegovega očeta in brata, ki sta zadnje dni javno spregovorila, pa naj bi se stanje drastično izboljšalo, o čemer govori tudi dejstvo, da je bil odpuščen iz bolnišnice ter predan v domačo oskrbo, obenem pa se 22-letnik tudi že zaveda sveta okoli sebe.

"Je, spi, gestikulira, izpušča vetrove. Še vedno večino stvari ne more početi brez naše pomoči, toda njegovo stanje je vsekakor boljše," je izjavil njegov brat Abderrahim.

"Dolgo ga ni bilo doma, toda sedaj je z nami in vsi skrbimo zanj. Moram priznati, da odkar je tu, in ne v bolnici, mu gre resnično na bolje. Zaveda se, kje se nahaja, je v znanem okolju, skupaj z družino. Še vedno pa ne more skrbeti sam zase, kljub temu da ni več v komi," je stanje nekdanjega velikega nogometnega upa opisal Abderrahim.

Abdelhak Nouri | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

"Ne more govoriti, komunicira z dviganjem obrvi, morda pa je najlepša stvar, da ponovno lahko gleda nogomet, ob zadetkih ali priložnostih celo lahko zasledimo kakšno njegovo reakcijo," je opis stanja zaključil brat, medtem ko je nogometašev oče Mohamed dodal:

"Zdaj moramo po svojih najboljših močeh skrbeti zanj. Dali bomo vse od sebe."

Abdelhak Nouri Žalostno Šport Na tisoče navijačev pred domom nesrečnega nogometaša

Novice o Nourijevem stanju resnično zvenijo neverjetno, glede na to, da je družina leta 2017 skorajda že izgubila vso upanje.

"Ne more hoditi, ne more govoriti, ne prepozna nas, ne ve, kdo smo. Ničesar ne čuti, ničesar ne sliši," je takrat izjavil brat.

V Nourija niso verjeli niti zdravniki, ki so mu pripisovali skorajda nične možnosti, da si po vsem tem še kdaj opore, a 22-letni bojevnik jim je dokazal nasprotno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.