Šport > Nogomet
4821 ogledov

Nogometni svet v šoku, ugasnilo je pet mladih življenj

Print Screen
V hudi prometni nesreči na jugozahodu Nemčije je umrlo pet ljudi, štirje so bili člani nogometnega nižjeligaša.

Iz Nemčije prihaja tragična novica o prometni nesreči, v kateri so umrli štirje člani nemškega nižjeligaša FC Alemannia 05.

V grozljivem trčenju, ki je terjalo pet smrtnih žrtev, je ugasnilo življenje dveh mladih nogometašev Dannyja Zimmererja in Tima Paluschke, fizioterapevtkinje Leonie Brukart in upokojenega nekdanjega člana tega kluba Philippa Dommerja.

Vsi so bili stari od 25 do 29 let.

Nesreča se je zgodila v noči s sobote na nedeljo v bližini nemškega mesta Karlsruhe. Po navedbah nemških medijev je 25-letni voznik avtomobila znamke BMW iz neznanega razloga zapeljal na nasprotni vozni pas, kjer je čelno trčil v nasproti vozeči taksi, v katerem sta bila poleg voznika še dva potnika.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Eden izmed potnikov je za posledicami nesreče umrl, medtem ko sta voznik in drugi potnik utrpela hujše poškodbe. V drugem avtomobilu s člani nemškega nižjeligaša preživelih ni bilo.

Četverica se je vračala s klubske zabave, do usodnega trčenja pa je prišlo v neposredni bližini klubske baze v Eggensteinu.

"V nogometnem klubu FC Elemannia 05 Eggenstein smo globoko užaloščeni ob izgubi svojih nogometašev in fizioterapevtke. Vsi štirje so nas zapustili mnogo prezgodaj zaraditragične nesreče. Zelo jih bomo pogrešali. Sožalje staršem, družinam in prijateljem ter ostalim žrtvam te tragične nesreče," so sporočili iz kluba.

Komentarjev 4
  • zdrej 14:02 13.marec 2023.

    Zanima me, a so ljudje v zadnjih letih pozabili voziti? Ali je tempo življenja postal totalno. V naši regiji je v povprečju skoraj ena prometna dnevno, kjer so aktivirane gasilske enote.

  • tomi67 13:53 13.marec 2023.

    Je kdo pomislil, da bi ta "neznani razlog" utegnil biti povezan s tisto zabavo, ki jo omenjajo ...

  • Ender3 11:48 13.marec 2023.

    In kaj, če ne bi bili nogometaši potem jih nebi omenjali...? Novinarji ali ne znajo pisat ali nimajo razumevanja in pietete do drugih, nedolžnih žrtev..

Sorodne novice