Šport > Nogomet
1414 ogledov

Nogometni zvezdnik zaradi rasizma vržen iz reprezentance

Francesco Acerbi Profimedia
Acerbi je moral zapustiti italijanski tabor po domnevnih rasističnih opazkah.

Italijanski nogometaš Francesco Acerbi je moral v ponedeljek zapustiti tabor italijanske reprezentance. Branilec Interja se je znašel v preiskavi zaradi domnevnih rasističnih opazk, ki jih je namenil branilcu Napolija Juanu Jesusu na nedeljski domači tekmi državnega prvenstva.

Italijanska nogometna zveza (FIGC) je v izjavi za javnost sporočila, da je Acerbi tako soigralcem v reprezentanci kot selektorju Lucianu Spallettiju predstavil svojo plat dogodkov z nedeljske tekme. FIGC je dodal, da po njegovih besedah Acerbi ni želel nikogar "užaliti ali biti obrekljiv ter rasističen".

Vseeno je moral 36-letni osrednji branilec zapustiti tabor reprezentance, ki se pripravlja na prijateljski tekmi proti Venezueli in Ekvadorju. Člana Interja iz Milana je v reprezentanci zamenjal branilec Rome Gianluca Mancini, Acerbija pa čaka zaslišanje pred disciplinsko komisijo FIGC.

Francesco Acerbi | Avtor: Profimedia Profimedia

Brazilski nogometaš Juan Jesus je na nedeljskem večernem obračunu večkrat protestiral pri glavnem sodniku zaradi Acerbijevih besed, po koncu dvoboja, ki se je končal z remijem (1:1), pa je omilil incident ter za televizijsko postajo DAZN dejal, da je Acerbi resda prekoračil mejo, a da sta spor po dvoboju zgladila. "Opravičil se je, ker je ugotovil, da je šel predaleč. Kar se zgodi na igrišču, ostane na igrišču," je Jesus dejal za DAZN.

Izkušeni branilec mora zdaj počakati na redno poročilo vrhovnega sodnika lige, ki ga bo objavil v torek. V kolikor se bo znašel v podrobni preiskavi, mu grozi najmanj deset tekem prepovedi igranja.

Acerbi je sicer član Inetrja vse od sezone 2022/23, z Nerazzurri pa se je v minuli sezoni prebil vse do finala lige prvakov in osvojil italijanski pokal, medtem ko je letos na dobri poti, da osvoji naslov državnih prvakov. Prav tako je z Interjem osvojil dva italijanska superpokala.

Italijanska nogometna reprezentanca | Avtor: Profimedia Profimedia

Član italijanske reprezentance je že vse od leta 2014, ko je uspešno premagal raka testisov, a je do leta 2019, ko je postal eden ključnih členov reprezentance, zbral vsega tri nastope. V zadnjih petih letih pa je dres Azzurrov nosil na kar 31 tekmah in bil član reprezentance, ki se je leta 2020 okitila z naslovom evropskih prvakov.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Idioti 18:04 19.marec 2024.

    Kaj imaš ti žaliti ali se kar koli pogovarjati z nasprotnikom . Če ti je do pogovora ali govorenja imaš svoje igralce , pa se z njimi pogovarjaj . Jaz bi dal rumenega vsakemu , ki se z besedo obrne ...prikaži več na nasprotnika, lepo ali grdo !

  • pipi3 22:14 18.marec 2024.

    Hah...seveda če gre v drugo smer je le žaljivka, če gre pa v to smer pa je rasizem in si zasluži medijsko pozornost. Logično je tudi, da se žali na način, da to človeka prizadane. Definicija žaljivke. Ampak saj poznamo sodobne trende.

Sorodne novice