Šport > Nogomet
1766 ogledov

Noro! Oblakov soigralec sedel na klopi, sodniki mu dosodili zadetek

Angel Correa Profimedia
Kaj takega bi bilo pred leti nemogoče.

Nogometaši madridskega Atletica so v tekmi 20. kroga španske lige igrali neodločeno 1:1 z Getafejem. Atletico, pri katerem je Jan Oblak branil celo tekmo, je imel priložnosti, da se približa vrhu lestvice. A je to naredil le delno, saj je namesto načrtovanih treh točk proti predzadnji ekipi dobil le eno.

Edini gol Madridčanov je dosegel Angel Correa, sodniki pa so za potrditev zadetka v 60. minuti potrebovali pomoč Vara, ki je pokazal, da v akciji ni bilo prepovedanega položaja. A Atletico ni zdržal do konca brez prejetega gola. V 83. minuti je Saul Niguez posredoval z roko po strelu Borje Mayorala. Enajstmetrovko je v dvoboju z Oblakom v zadetek spremenil Enes Unal.

A še bolj kot izgubljene točke Atletica je svet šokirala situacija ob zadetku Corree, do katere še nekaj let nazaj sploh ne bi moglo priti. Argentinec je namreč dosegel zadetek, ki pa ga je stranski sodnik zaradi domnevnega prepovedanega položaja razveljavil.

Diego Simeone je nato svojega napadalca zamenjal, medtem pa so v sobi za VAR pregledali situacijo ter glavnemu sodniku tekme signalizirali, da je bil zadetek dosežen na regularen način.

Correa je tako že sedel na klopi, ko je Antonio Mateu Lahoz spremenil prvotno odločitev ter dosodil zadetek zdaj že zamenjanemu soigralcu. Nogometaši Atletica so tako morali steči z igrišča k svoji klopi, da so sploh lahko proslavljali s strelcem zadetka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice