Šport > Nogomet
354 ogledov

Nove grožnje, spet se je moral seliti

Ali Karimi Iran Epa Ali Karimi v iranskem dresu.
V njegovi odsotnosti so ga kaznovali že 129-krat.

Nekdanji iranski nogometni reprezentant Ali Karimi se je moral, potem ko je prejel grožnje s smrtjo, povezane s podporo protestom proti režimu v svoji domovini, spet preseliti. Štiriinštiridesetletni Karimi je dejal, da je zaradi groženj zapustil Dubaj in odšel živet na drugo lokacijo, ki je zaradi varnosti seveda ni izdal, poroča dpa.

"Prejel sem grožnje s smrtjo z več strani. Zato sem se bil prisiljen odseliti dlje od Irana in se moral vnovič preseliti," je prek videoklica na tematskem večeru o iranskih športnikih v nemškem nogometnem muzeju v Dortmundu dejal Karimi in dodal: "Grozen občutek je biti v izgnanstvu. Upam, da je revolucija za pravice žensk in svobode uspešna."

Karimi, v Nemčiji je igral za Bayern München in Schalke, je med številnimi nekdanjimi iranskimi igralci, ki so izrazili solidarnost s protirežimskimi protesti v Iranu, ki jih je sprožila septembrska smrt mlade ženske Mahse Amini v policijskem priporu zaradi domnevnega kršenja islamskega kodeksa oblačenja.

Iranski pravosodni organi naj bi vložili obtožnico proti Karimiju, ki so ga že 129-krat kaznovali zaradi "solidarnosti s sovražnikom in spodbujanja nemirov".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice