Šport > Nogomet
1973 ogledov

Nove neumnosti Liverpoolovih vratarjev

Alisson
Liverpoolov vratar je na tekmi proti Leicester Cityju nekoliko precenil svoje nogometno znanje.

Liverpool je bil eden glavnih junakov letošnjega prestopnega roka, saj je obdržal jedro lanske ekipe, obenem pa so vodilni pri Redsih svojo ekipo pošteno okrepili. Navijače kluba iz Anfielda je predvsem navdušil prestop Alissona Beckerja iz Rome, za katerega so Rdeči odšteli vrtoglavih 78 milijonov evrov.

Alisson je v prvih treh kolih popolnoma opravičil njihovo zaupanje, saj sploh ni prejel zadetka, imel je nekaj izjemnih obramb, navijače pa je celo zabaval z različnimi preigravanji nasprotnih igralcev.

Alisson Video Šport 80-milijonski vratar, ki brani, preigrava, zabava gledalce ...

Toda v četrtem kolu na gostovanju pri Leicester Cityju, se mu je njegova samozavest nekoliko maščevala, saj je po neumnosti nasprotniku dovolil, da se po zaostanku 2:0 vrnejo v igro.

V 68. minuti je sprejel podajo Virgila van Dijka znotraj svojega kazenskega prostora, nato pa se je ponovno odločil, da bo preigral svojega nasprotnika, le da mu Kelechi Iheanacho tokrat ni nasedel.

Nigerijec mu je odvzel žogo ter jo spravil do Rachida Ghezzala, ki je zabil svoj prvenec na svojem premiernem nastopu v dresu Leicestera.

Liverpoolova legenda Jaime Redknapp je bila šokirana nad Alissonovo potezo: "To je najslabši Cruyffov obrat, kar sem jih kdaj videl. Res je dobil slabo podajo od van Dijka, toda žogo bi lahko preprosto izbil iz kazenskega prostora, a se je odločil za preigravanje. Toda obstaja razlog, zakaj nosi vratarski dres. Rad vidim, da vratarji igrajo visoko v igrišču, to je pomembno v današnjem nogometu, ampak Alissonova poteza je pa nekaj čisto drugega."

Na srečo Brazilca je Liverpoolu vseeno uspelo zmagati z rezultatom 2:1, pa čeprav je Lisicam ponudil lepo priložnost za preobrat. Liverpoolova junaka sta tako tokrat bila Sadio Mane ter Roberto Firmino, ki sta zadela v prvem polčasu.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice