Šport > Nogomet
25 ogledov

NZS zavrnila Hrvata

Miljenko Mumlek EPA
Drava s Ptuja je želela registrirati nekdanjega hrvaškega reprezentanta Miljenka Mumleka, a so na Nogometni zvezi Slovenije njegovo registracijo zavrnili.

Pri časniku Ekipa so podrobneje pobrskali o razlogih za zavrnitev registracije Miljenka Mumleka"V zimskem prestopnem roku 2012 smo prejeli zahtevo ŠD NŠ Drava za registracijo igralca Miljenka Mumleka. V skladu s predpisi je NZS zahtevala izdajo mednarodnega certifikata za igralca od HNS in ga tudi prejela, skupaj z obvestilom, da se zoper njega vodi kazenski postopek in da je na podlagi določil hrvaškega zakona o športu oddaljen od izvajanja športnih aktivnosti na območju Republike Hrvaške. Registracijska komisija NZS je vlogo za registracijo Miljenka Mumleka zavrnila. ŠD NŠ Drava Ptuj se je na sklep registracijske komisije pritožilo na Komisijo za pritožbe NZS, ki bo o pritožbi odločala v roku 30 dni od prejema pritožbe," je bil odgovor NZS.

Mumlek, ki je v karieri tudi osemkrat oblekel dres hrvaške reprezentance, je bil ob koncu lanskega leta sicer obsojen na sedem mesecev zapora, ker naj bi kot član Varaždina sodeloval pri nameščanju tekem. Sodba še ni pravnomočna, saj se je 39-letni nogometaš na odločitev sodišča pritožil. Obtožbe še vedno zavrača, po igralčevem mnenju pa naj bi bil obsojen le zaradi pričevanja nekdanjega soigralca Zorana Ivančića, ki pa naj bi bilo neresnično.

Pri Ekipi so tudi zapisali, da je na prestajanje osemmesečne zaporne kazni zaradi nameščanja rezultatov na Hrvaško že odšel tudi Mario Dermopil, ki je bil v tretji slovenski ligi eden boljših pri Zavrču.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.