Šport > Nogomet
1394 ogledov

Oblak se ni želel sestati s selektorjem

Tomaž Kavčič
Selektor slovenske nogometne reprezentance Tomaž Kavčič je predstavil seznam igralcev, na katere bo računal na tekmah lige narodov proti Norveški 13. in Cipru 16. oktobra.

Selektor tokrat ne bo mogel računati na poškodovana Jasmina Kurtića in Tima Matavža, tudi tokrat pa ne bo zraven vratarja Jana Oblaka.

Na seznamu posebnih novosti ni, na njem je tudi Josip Iličić, čeprav še ni popolnoma pripravljen po bolezni. Kavčič pravi, da se je z njim srečal in da je fizično po bolezni zelo izčrpan, tako da še ne ve, kaj bo z njim, da pa si je želel biti zraven.

Praktično glavna tema novinarske konference pa je bila vnovična odsotnost Jana Oblaka. Pred dnevi se je z vratarjem madridskega Atletica srečal predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović in nato pojasnil, da si Oblak še želi igrati za izbrano vrsto ter da ni zahteval kapetanskega traku, kar naj bi bil po namigovanjih vzrok za odsotnost.

Jan Oblak | Avtor: Profimedia Profimedia
Na sestanku pa ni bilo selektorja. "Seveda sem bil informiran, da gre predsednik na obisk k njemu. Zakaj nisem šel zraven? Ker je Jan Oblak izrazil željo, da se dobi samo s predsednikom. Tako da ne bi komentiral več. Nisem pa obljubil nobenemu, da bo kapetan, kaj šele ponudil," je najprej povedal Kavčič in nadaljeval: "Upam, da se bo pozdravil, da bo tak, kot je treba, reprezentanca ga rabi. Sem se pa pripravljen z Janom usesti kadarkoli in kjerkoli, tako da težava ni v meni."

V zadnjem obdobju so se pojavljale tudi težave v igri zvezne vrste, tako da se je samo po sebi ponujalo vprašanje, zakaj ni na seznamu Jake Bijola, ki redno igra za moskovski CSKA, z njim je v torek v ligi prvakov celo premagal branilca naslova Real iz Madrida.

"Bijola spremljam, v dogovoru s selektorjem U21 Primožem Gliho je dogovor, da če se kdo od naših veznih poškoduje, pride k nam. Ima pa tudi mlada reprezentanca pomembno tekmo," je pojasnil selektor Kavčič in dodal, da ima sicer na svojem seznamu 30 do 35 igralcev, tudi Mariborova Dina Hotića in Jana Mlakarja ter nekatere druge, "a pač ne morejo biti vsi zraven".

Selektor, ki se je po porazih z Bolgarijo in Ciprom v uvodu lige narodov sestal tudi s predsednikom Mijatovićem in dejal, da čuti njegovo podporo, na zdajšnjem seznamu največjo težavo vidi v srednjih branilcih, saj Miha Mevlja ne igra več redno za Zenit, Luka Krajnc ne za Frosinone, Aljaž Struna pa je poškodovan.

Kljub vsemu pravi, da ne bo veliko menjal. "Cilj je, da pridemo do marca s 95 odstotkov jasno ekipo in določeno igro, kar pa zahteva proces. Ne iščem alibijev, res ne. Da pa položaj rezultatsko ni dober, od tega ne bežim," pravi Kavčič in dodaja, da bo treba delati predvsem na tem, da bodo iz igralcev poskušali izvleči kako iskro več. "Željo vem, da imajo veliko," meni selektor. "Tudi na tekmi z Norveško bomo morali iti v tekmo s takšno energijo, kot gredo oni običajno. V nasprotnem primeru bomo imeli težave. Sicer pa sta si ekipi kar enakovredni."

Seznam za Norveško in Ciper:

- vratarji: Vid Belec (Sampdoria), Aljaž Ivačič (Olimpija), Matic Kotnik (Panionios);
- branilci: Jure Balkovec (Hellas Verona), Miha Blažič (Ferencvaros), Antonio Delamea Mlinar (New England Revolution), Bojan Jokić (Ufa), Luka Krajnc (Frosinone), Miha Mevlja (Zenit), Nemanja Mitrović (Jagiellonia), Nejc Skubic (Konyaspor), Petar Stojanović (Dinamo Zagreb);
- vezisti: Domen Črnigoj (Lugano), Amir Dervišević (Maribor), Josip Iličić (Atalanta), Kevin Kampl (Leipzig), Rene Krhin (Nantes), Rudi Požeg Vancaš (Celje), Leo Štulac (Parma), Benjamin Verbič (Dinamo Kijev), Miha Zajc (Empoli);
- napadalci: Robert Berić (St. Etienne), Roman Bezjak (Jagiellonia), Andraž Šporar (Slovan Bratislava), Luka Zahović (Maribor).

Komentarjev 4
  • izy 15:57 04.oktober 2018.

    problem je v nesposobnem selektorju in to je vse

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 16:43 03.oktober 2018.

    Nekaj je med Kavčičem in Oblakom,samo nihče noče zadeve obelodanit,nekaj,kar Oblaku ne paše in zato noče igrat za reprezentanco?Torej Kavčič povej in obelodani zadevo,v nasprotnem pa si spakiraj en majhen kuferček in spizdi ?

  • Pepe007 14:08 03.oktober 2018.

    Ko pobegne večina dobrih delavcev, ki jih je težko nadomestiti, navadno lastniki zamenjajo menegerja. V resnih firmah seveda.

Sorodne novice