Šport > Nogomet
1843 ogledov

Oblak v brezizhodnem položaju, trener krivi usodo

jan oblak Epa
Atlético Madrid je na pragu izpada iz Lige prvakov.

Madridski velikan, katerega član je slovenski vratar Jan Oblak, tudi na drugi tekmi skupinskega dela Lige prvakov ni uspel premagati Qarabaga in ima po štirih odigranih krogih na računu le tri točke.

Finalisti sezone 2014 in 2016 so si s tem močno otežili lov na izločilne boje najmočnejšega klubskega tekmovanja v Evropi.

Jan Oblak Liga prvakov Šport Oblak v velikih težavah

Trener Diego Simeone je po remiju z azerbajdžansko ekipo (1:1), ki je od 59. minute igrala z desetimi nogometaši, pojasnil razloge za predstavo, ki so jo nekateri strokovnjaki označili za "sramotno". 

"Usoda se igra z nami in mi bomo morali to premagati. Tekma ni bila slaba, a nismo bili dovolj natančni. Premagala nas je nervoza, še posebej v zaključku tekme," je pojasnil El Cholo.

"Vsakršna razlaga po tej tekmi je izgovor. Začeli smo dobro. Imeli smo priložnosti, a jih nismo izkoristili."

Diego Simeone

Atlético je na štirih tekmah osvojil tri točke. Do konca skupinskega dela ga čakata tekmi z Romo in Chelseajem. Kljub neugodnemu izhodišču Simeone ne želi niti razmišljati o tem, da bi obstali v skpinskem delu.

"Ne, ne bom razmišljal o tem. Zdaj nas čaka tekma v La Coruni. Potem bomo poskusili premagati Romo. Po tekmi z Romo bomo vedeli, če imamo možnosti za nadaljevanje," je povedal Simeone. Madridčani pa ne bodo krojili svoje usode. Tudi v primeru dveh zmag bodo potrebovali pomoč Qarabaga.

Oblaka je v 40. minuti včerajšnje tekme z glavo premagal Michel.

LESTVICA:
1. Roma 8 točk
2. Chelsea 7
3. Atletico Madrid 3
4. Qarabag 2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice