Šport > Nogomet
604 ogledov

Oblak v velikih težavah

Jan Oblak
Nogometaši v ligi prvakov so odigrali prvih osem tekem 4. kroga.

Madridski Atletico je z Janom Oblakom v vratih pričakoval prvo zmago v sezoni, toda doma proti Qarabagu igral le 1:1 ter si močno otežil pot v izločilne boje. V Madridu so gostje preko Michela povedli v 40. minuti, zadetek je padel po podaji iz kota. Oblak se je po močnem strelu z glavo uspel dotakniti žoge, a ji ni uspel preprečiti poti v mrežo.

Nekoliko bolje se je za domače začel drugi polčas, v 56. minuti je z lepim strelom izenačil Thomas Partey. Tri minute zatem so Azerbajdžanci ostali brez izključenega Pedra Henriqueja, česar pa gostitelji kljub številnim lepim priložnostim niso znali unovčiti, še več, za nameček so v 88. še sami ostali brez Stefana Savića, ki je dobil drugi rumeni karton.

Na derbiju skupine C pa je Roma presenetljivo zlahka premagala Chelsea s 3:0. V prvem delu je dvakrat za Italijane zadel Stephan El Shaarawy, v drugem pa je v 63. minuti za 3:0 zadel Diego Perotti. Prvi zadetek na tekmi je padel po vsega pol minute igre. Po podaji v kazenski prostor se je okroglo usnje odbilo na rob šestnajsterca, kjer je odlično sprožil El Shaarawy in zadel za 1:0. v naslednjih minutah je prevladoval londonski klub, a zapravil nekaj priložnosti, kazen pa je prišla v 36. minuti.

Po novi podaji proti občasnemu italijanskemu reprezentantu je slabo posredoval nekdanji igralec Rome Antonio Rüdiger, ki je žogo spustil mimo sebe, El Shaarawy pa je bil pri njej le za las pred Césarjem Azpilicueto in jo iz prve poslal mimo nemočnega Thibauta Courtoisa. Delo sinov volkulje je srdi drugega polčas z novim močnim strelom dokončal Argentinec Perotti. Ta bi lahko poskrbel še za višjo zmago Rimljanov, ko je po podaji edina Džeka prišel sam pred Chelseajeva vrata, a je meril nenatančno.

Roma | Avtor: Profimedia Profimedia

V skupini C zdaj vodi Roma z osmimi točkami, Chelsea jih ima sedem, Atletico pa zgolj tri. Azerbajdžanski klub je z dvema remijema proti Atleticu zadnji z dvema točkama.

United zanesljivo na poti v osmino finala

V skupini A je Manchester United premagal Benfico z 2:0. V 15. minuti je Anthony Martial zapravil enajstmetrovko za domače, ki pa so vseeno povedli v 45. minuti po avtogolu Mileta Svilarja. Osemnajstletni vratar portugalskega velikana, ki je na začetku dvoboja zaustavil slab strel Martiala z bele točke, je imel pri tem obilico smole, saj je žoga po strelu Nemanja Matiće zadela vratnico, nato pa se je od njegovega hrbta odbila čez golovo črto. V 78. minuti je Daley Blind postavil končni izid 2:0, ko je uspešno izvedel enajstmetrovko.

Na drugi tekmi te skupine je Basel izgubil proti CSKA Moskvi z 1:2. Švicarji so sicer povedli v 32. minuti prek Luce Zuffija. V 65. minuti so Rusi izid poravnali z zadetkom Alana Dzagoeva, v 79. pa povedli z golom Pontusa Wernblooma. V skupini s samimi zmagami vodi United, Basel in CSKA imata po šest točk. Benfica točke še nima.

PSG zlahka

V skupini B je Bayern pričakovano zmagal v Glasgowu proti Celticu z 2:1. Nemci so povedli v 22. minuti prek Kingsleyja Comana, ki je izkoristil kar dolgo podajo svojega vratarja., 74. minuti pa so Škoti zasluženo izenačili z golom Calluma McGregorja. Toda že tri minute zatem so Bavarci znova zadeli, strelec z glavo je bil po podaji z leve strani na rob peterca nekdanji španski reprezentant Javi Martinez. Ta si je ob trku z domačim nogometašem sicer grdo razbil arkado.

Na drugi tekmi je PSG prav tako pričakovano premagal Anderlecht, in sicer kar z 5:0. Marco Verratti je v 30. minuti zadel za 1:0, Italijan je z lepim strelom na levi strani kazenskega prostora meril v dolgi kot in zadel malo mrežico. Neymar je v sodniškem dodatku prvega dela povišal na 2:0, v drugem polčasu pa je na sceno stopil francoski reprezentant Layvin Kurzawa, levi bočni branilec je svoj "hattrick" dopolnil v 78. minuti z golom za 5:0. Roberta Berića ni bilo v ekipi Belgijcev, ki v tej sezoni lige prvakov še niso dosegli zadetka, na drugi strani ga vodilni PSG še ni prejel. Ima 12 točk, drugi je Bayern s tremi manj, tako francoski kot nemški klub pa sta si že zagotovila napredovanje.

Layvin Kurzawa | Avtor: Profimedia Profimedia

Remi Barcelone

V skupini D je Olympiacos doma igral neodločeno 0:0 proti Barceloni. katalonci so imeli kopico priložnosti, največ preglavic je domači obrambi povzročal Lionel Messi, ki pa s soigralci tokrat ni uspel premagati izjemno razpoloženega belgijskega vratarja v vratih Grkov Silvia Prota. Luis Suarez je v drugem polčasu ob poizkusu lob udarca zadel prečko.

Na drugi tekmi je Sporting v Lizboni remiziral z Juventusom, končni izid je bil 1:1. Portugalce je v vodstvo popeljal Bruno Cesar v 20. minuti, v mrežo je pospravil odbitek po obrambi Gianluigija Buffona. V 79. minuti so nogometaši iz Torina izenačili po golu Gonzala Higuaina. Ta je lepo stekel za žogo, ki jo je v kazenski prostor poslal Juan Cuadrado in jo poslal preko vratarja Ruija Patrícia.

V najboljšem položaju je Barcelona z 10 točkami, Juventus jih ima sedem, Sporting pa tri manj od Italijanov.

Liga prvakov, 4. kolo:

Skupina A:

Manchester United : Benfica  2:0 (1:0)
Svilar 45./ag, Blind 78./11-m 

Basel : CSKA   1:2 (1:0)
Zuffi 32.; Dzagojev 65., Wernbloom 79.

Lestvica:  Mannchester United 12 točk, Basel in CSKA 6, Benfica 0    

 

Skupina B: 

PSG : Anderlecht  5:0 (2:0)
Verratti 30., Neymar 45., Kurzawa 53., 72., 78.

Celtic : Bayern  1:2 (0:1)
McGregor 74.; Coman 22., Martinez 77.

Lestvica: PSG 12 točk, Bayern 9, Celtic 3, Anderlecht 0     

 

Skupina C: 

Roma : Chelsea  3:0 (2:0)
El Shaarawy 1., 36., Perotti 63.

Atletico Madrid : Qarabag  1:1 (0:1)
Thomas Teye 56.; Michel 40.

Lestvica: Roma 8 točk, Chelsea 7, Atletico Madrid 3, Qarabag 2  

 

Skupina D: 

Olympiacos : Barcelona  0:0

Sporting : Juventus  1:1 (1:0)
Bruno Cesar 20.; Higuain 79.

Lestvica: Barcelona 10 točk, Juventus 7, Sporting 4, Olympiacos  1 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice