Šport > Nogomet
22 ogledov

Oblak: "Verjeti mora cela Slovenija"

jan oblak www.alesfevzer.com
Slovenska nogometna reprezentanca je v torek na Norveškem izgubila še svojo drugo tekmo v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo v Braziliji, klonila je z 2:1, dvoboj je v 94. minuti iz enajstmetrovke odločil John Arne Riise. Med najboljšimi pri Sloveniji je bil komaj 19-letni debitant v vratih, Jan Oblak.

"Seveda verjamem, da imamo še možnosti. Vsa Slovenija bi morala verjeti v to, zato ker je na osmih tekmah do konca kvalifikacij na voljo še čisto dovolj točk. Skupina je izenačena, ne verjamem, da bo katera ekipa zbežala, čeprav ima Švica šest točk, ampak vse druge so pa pri treh. Nič še ni odločenega, ni pa več veliko prostora za napake, ne smemo več izgubiti prav veliko točk," je povedal mladi Jan Oblak, ki meni, da je Slovenija po dveh tekmah brez točk tudi zaradi malce smole.

"Ne vem, kaj je glavni problem, da smo še brez točk. To najbolj ve selektor. Če pogledamo to tekmo z Norveško, smo v zadnji sekundi dobili gol, če ga ne bi, bi imeli točko. Na prvi tekmi je Švica dala dva gola iz dveh, treh priložnosti, tako da smo imeli pri tem tudi malo nesreče. Toda ekipa je kakovostna, lahko igra veliko bolje in to bomo od nje še videli, zagotovo," pravi Oblak, ki ni bil preveč presenečen, ko mu je strokovni štab v hotelu dve uri pred tekmo sporočil, da bo on tokrat čuval slovensko mrežo in ne Jasmin Handanović, ki je na tekmi proti Švici zamenjal prvega vratarja, poškodovanega Samirja Handanovića.

john arne riise, jan oblak, slovenija norveška, enajstmetrovka | Avtor: Reuters Reuters
"Star sem 19 let, a sem profesionalec"

"Bil sem res zelo vesel. Ali sem to pričakoval? Jasmin je branil na prejšnji tekmi in je branil v redu. Toda odločili so se za zamenjavo, tako da sem bil vesel in to izkoristil, kolikor se je dalo," je povedal Oblak in o morebitni živčnosti pred tako pomembnim nastopom dodal: "Res sem star 19 let, ampak sem profesionalec. Vsak dan treniram za to, tako da je to nekaj normalnega."

Oblak je predvsem v drugem polčasu v Oslu kar nekajkrat rešil Slovenijo pred višjim zaostankom, v izdihljajih tekme pa se pri enajstmetrovki ni več izšlo. John Arne Riise je z močnim strelom pod Oblakovim telesom odločil tekmo. "Takrat je normalno, da vratar razmišlja o tem, da bi strel obranil, rešil ekipo, ampak na žalost se tokrat ni izšlo. Vse sem naredil, kar sem lahko, ampak to ni bilo dovolj," je zaključil Oblak.

Aleksander Čeferin Slaviša Stojanović NZS | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
"Kvalifikacije so še dolge"

"Vse še velja kot doslej. Kvalifikacije so še dolge. Obstajajo ne samo teoretične, ampak tudi realne možnosti, da se uvrstimo na prvenstvo. Počakajmo, kako se bodo stvari odvijale v prihodnje. Tekem je še ogromno," je po vrnitvi iz Osla povedal predsednik Nogometne zveze Slovenije Aleksander Čeferin, ki je malce v šali pokomentiral tudi svoje dobre občutke pred prvima tekmama Slovenije v tem ciklu: "Težko si bom preprečil, da ne bi imel kakega občutka tudi v prihodnje, ampak ga vsaj javno ne bom več delil z mediji."

Slovenci bodo kvalifikacije nadaljevali 12. in 16. oktobra. Najprej bodo v Ljudskem vrtu gostili Ciper, ki je doslej izgubil v Albaniji in premagal Islandijo, nato pa bodo potovali v Tirano, kjer s bodo pomerili z Albanci. Ti so doma s 3:1 odpravili Ciprčane, v torek pa v Švici klonili z 0:2.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.