Šport > Nogomet
45 ogledov

Odškodnino prejeli tudi slovenski klubi

bayern gol müller EPA
Uefa je podelila odškodnine klubom, ki so na evropskem prvenstvu na Poljskem in v Ukrajini dovolili nastop svojih nogometašev. Na seznam upravičencev se je uvrstilo kar 575 klubov, medtem ko jih je po prejšnjem evropskem prvenstvu odškodnino prejelo le 180.

Evropska nogometna zveza (Uefa) je klubom, ki so na nedavnem evropskem prvenstvu v Ukrajini in na Poljskem oziroma v kvalifikacijskem ciklu za to tekmovanje svojim igralcem dovolili nastop, izplačala skupno sto milijonov evrov odškodnin. Na tej lestvici je prvi nemški Bayern, ki bo dobil 3,1 milijona evrov.

real madrid španski superpokal | Avtor: EPA EPA
Na seznam tistih, ki so upravičeni do odškodnine, se je uvrstilo kar 575 klubov, kar je precejšen skok v primerjavi s prejšnjim prvenstvom, ko so odškodnine izplačali le 180 klubom, sredstev pa je bilo 55 milijonov.

Delež letošnjega odškodninskega sklada so v krovni evropski nogometni organizaciji razdelili tako, da so 40 odstotkov namenili klubom, ki so prispevali igralce v kvalifikacijah, 60 pa tistim, ki so bili brez svojih članov med prvenstvom.

maribor dinamo  | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Poleg Bayerna, ki mu bo Uefa plačala 3.095,393 evrov, so med klubi z največjimi deleži odškodnin še madridski Real (2,996 milijona), Barcelona (2,210 milijona), Manchester City (2,069 milijona) in Juventus (2,023 milijona evrov). Na seznamu za odškodnine so tudi štirje slovenski klubi. Koper bo dobil 6.988 evrov, Maribor 20.964, Nafta Lendava 13.976 in Olimpija Ljubljana 12.579 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.