Šport > Nogomet
30 ogledov

Olimpija do točke, usodna napaka Mure

Ivelja Mlinar Delamea Domžale Olimpija Ljubljana Prva liga prvenstvo SPS/nkolimpija.si
Nogometaši Olimpije so v 33. kolu Prve lige remizirali s Celjem (2:2). Mura je zapravila pomembni dve točki in nima več možnosti za obstanek v najmočnejši slovenski ligi. Črno-beli so vodili vse do 88. minute (2:0), nato pa prejeli dva hitra gola in iztržili le remi. Triglav je premagal Rudar (2:0) in Velenjčane preskočil tudi na prvenstveni lestvici.

V Celju se je odvil dvoboj ekip, ki sta ena zacementirana na drugem, druga pa na petem mestu prvenstvene lestvice. Gledalci so videli po dva gola v vsaki mreži, vse štiri pa že v prvem polčasu. Če se v drugem mreži nista zatresli, pa je sodnik Nejc Kajtazović pokazal dva rdeča kartona, tudi v tem primeru vsaki ekipi po enega. Obe ekipi sta tako odnesli po točko, kar na lestvici ne prinaša sprememb. Drugouvrščena Olimpija bo do konca prvenstva doma igrala še proti Aluminiju in Triglavu ter v gosteh pri Kopru, Celje pa čakata gostovanji v Mariboru in Kidričevem ter domači obračun s Koprom.

Šporar zabil za vodstvo Olimpije

Olimpija je bila v uvodu tekme boljši tekmec in si je prek Nemanje Mitrovića v deseti priigrala tudi prvo priložnost, a je žoga končala mimo gola. Po slabe pol ure igre pa so se zeleno-beli veselili vodstva. Protinapad je z izbijanjem začel Boban Jović, na sredini igrišča je Nikola Nikezić žogo umiril in z globinsko podajo našel Andraža Šporarja. Ta je z desne strani prodrl proti sredini in z levico učinkovito dokončal akcijo.

Šov Šporarja in Gobca

Celjani so odgovorili v 41. minuti, ko je Damjan Trifković v kazenskem prostoru prodrl Benjamina Verbiča in zakrivil enajstmetrovko. To je zanesljivo izvedel Sebastjan Gobec. Konec prvega polčasa je bil še kako razburljiv, saj so gledalci videli še dva zadetka. V 43. minuti se je po globinski podaji pred Maticem Kotnikom znašel Šporar in zadel za 2:1. A Celjani so znova izenačili, spet je bil strelec Gobec, ko je dobro izvedel prosti strel z leve strani.

V drugem delu dve izključitvi

V uvodu drugega polčasa je Verbič preizkusil Šeligo, ki je moral v 61. minuti z igrišča, saj je z roko posredoval zunaj kazenskega prostora in dobil drugi rumen karton. Malce pred tem je Nikola Nikezić po strelu z desne strani kazenskega prostora zadel vratnico.

Ljubljančani so bili številčno oslabljeni le 15 minut, saj je v 76. moral zaradi drugega rumenega kartona iz igre Miha Zajc po prekršku nad Šporarjem. V 80. minuti je Kotnika s prostega strela poskusil presenetiti Nik Omladič, a neuspešno, tako kot tudi na drugi strani Klemen Medved v 84. minuti, ko se je izkazal Elvis Džafić, kar je bil tudi zadnji nevarnejši strel na tekmi.

Domžalčani blizu zmage proti prvakom

Domžale so se proti novim-starim prvakom dobro borile, vodile, a na koncu izvlekle "le" točko. Izbranci Stevana Mojsilovića do konca potrebujejo čim več zmag, saj v boju za tretje mesto za Koprom zaostajajo dve točki. Domžale do konca prvenstva gostujejo še v Velenju in Murski Soboti ter gostijo Gorico.

Aleš Mertelj Maribor : Maccabi Haifa | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Mariborčani so po zagotovitvi enajstega naslova prvaka malce prevetrili zasedbo, Darko Milanič je prvič od prve minute ponudil priložnost mladima Dinu Hotiću in Ranku Moravcu. Prav 18-letni Moravac je imel prvo priložnost na tekmi, ko se mu je po podaji Aleša Mertlja odprla pot proti golu, a pri zaključku ni bil natančen. Domači so zagrozili v sedmi minuti, ko je Slobodan Vuk s strelom z glavo v obrambo prisilil Jasmina Handanovića.

Štajerci so bili nato več pri žogi, a brez posebnih priložnosti. Naslednji obetavnejši strel so gledalci videli v 37. minuti, ko je bil Dragan Čadikovski nenatančen z roba kazenskega prostora. Štiri minute pozneje so gosti zatresli domačo mrežo, a so sodniki zadetek Marcosa Tavaresa razveljavili zaradi igranja z roko.

Vuk ne rabi ogrevavanja, izenačil Mertelj

V uvodu drugega polčasa je Martin Milec dobro izvedel prosti strel z 20 metrov, a žogo poslal le malo mimo cilja. Domači so obetavno akcijo izpeljali v 60. minuti, vendar je Vuk pred kazenskim prostorom preveč okleval, namesto da bi oddal žogo osamljenemu Eriku Janži.

Mura 05 Arsenal Kijev Cipot Eterović Fajić Drakovič | Avtor: Saša Despot Saša Despot
V 63. minuti pa so domači povedli. Žan Majer je odvzel žogo Dejanu Mezgi, podal v globino do Gorana Vuka, ki je bil spretnejši od svojega čuvaja Mihe Mevlje in s strelom z 11 metrov zatresel mrežo v svoji prvi akciji po prihodu na igrišče. Po zadetku so tudi Mariborčani zaigrali odločneje, a do pravega strela niso prišli. Vse do 82. minute. Takrat so izvedli kot, po Milčevi podaji z desne strani pa je pred golom do žoge prišel Aleš Mertelj, žogo poslal v mrežo ter postavil končni izid.

Muraši zapravili ogromno prednost

V Kidričevem so gledalci spremljali eno odločilnih tekem v boju za obstanek. Pomerila sta se predzadnji Aluminij in zadnja Mura, ki je pred tem krogom za ekipo iz Kidričevega zaostajala za dve točki. Danes je slednji dolgo kazalo, da se bo otresla zadnjega mesta, saj je do 88. minute vodila z 2:0. Nato pa so domači hitro zabili dva gola in izvlekli pomembno točko. Aluminij do konca prvenstva čakata gostovanji v Ljubljani in Mariboru ter domača tekma s Celjem, Muro pa domača obračuna s Koprom in Domžalami ter gostovanje v Kranju.

Triglav premagal in prehitel Rudar

Domači nogometaši so si priborili tri točke, predvsem z učinkovito igro v prvem delu, ki so jo kronali z dvema zadetkoma. Ob koncu tekme so zdržali nalet gostov, ki so napadali z igralcem več od 76. minute, toda ostalo je pri izidu iz prvega dela in Velenjčani so ostali praznih rok. Kranjčani imajo zdaj 37 točk in so po točkah tri kroge pred koncem ujeli današnje tekmece. Imajo osem točk prednosti pred predzadnjim Aluminijem in deset pred zadnjo Muro, kar že pomeni, da sta se obe ekipi že rešili morebitnega zadnjega mesta.

Koper ostaja na dosegu Domžal

Koprčani so imeli po neodločenem izidu Domžal z Mariborom priložnost, da se na tretjem mestu dvakratnim prvakom iz Domžal oddaljijo za pet točk, a jim je na domačem igrišču spodrsnilo. Tudi "kanarčki" so vpisali zgolj točko proti Gorici, tako da imajo še naprej ulovljive tri točke naskoka pred četrtouvrščenimi Domžalami. Gorico, ki se je s točko zagotovo že ognila morebitnem zadnjemu mestu, do konca prvenstva čakata še domači tekmi s Triglavom in z Rudarjem ter gostovanje v Domžalah, Koprčani pa bodo proti Muri in Celju igrali v gosteh, doma pa z Olimpijo.

Prva liga TS, 33. kolo:

Celje : Olimpija 2:2 (2:2)
Gobec (42, 45); Šporar (31, 44)

Triglav : Rudar Velenje 2:0 (2:0)
Jelar (26), Đurković (39)

Aluminij : Mura 05 2:2 (0:2)
Zajc (88), Kurež (90); Rep (57), Vinko (64)

Domžale : Maribor 1:1 (0:0)
Vuk (63); Mertelj (82)

Luka Koper : Gorica 2:2 (2:2)
Bradaschia (12), Bagarić (34/11m); Žigon (18, 43)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.