Šport > Nogomet
336 ogledov

Olimpija se je v podaljšku izognila sramoti

Mustafa Nukić Olimpija NK Olimpija/Twitter
Nogometaši ljubljanske Olimpije so proti Differdangeu zabeležili zmago po podaljšku z 2:1 (0:1, 1:1) in napredovali v drugi krog kvalifikacij za konferenčno ligo.

Ljubljančani so z velikimi težavami napredovali v nadaljnji krog kvalifikacij, s predstavo pa spet niso navdušili. Tako kot na prvi tekmi, ki se je končala z izidom 1:1, so tudi tokrat Luksemburžani povedli, bili v prvem polčasu boljši tekmeci, toda v nadaljevanju so zmaji izkoristili številčno premoč zaradi izključenega nogometaša, si priborili podaljšek, v katerem pa so se nato izognili sramoti.

Olimpija se je hitro znašla v zaostanku, ko je po prostem strelu z glavo v deveti minuti zadel Juan Bedouret. Domači so bili tudi v nadaljevanju prvega polčasa bolj nevarni, Bertino Cabral je v 24. minuti zadel prečko.

V prvem polčasu so Luksemburžani več poskušali in bolj ogrožali vrata Matevža Vidovška. Skupaj je bilo v strelih na gol 7:2 v korist domačih.

V drugem delu so Ljubljančani strnili vrste, več poskušali pretili pred vrati tekmeca, a sprva niso našli poti mimo domačega vratarja Guillauma Cappe.

Albert Riera na klopi Olimpije je poskušal tudi z menjavami priti do izenačenja, s čimer bi lani tretjeuvrščena ekipa državnega prvenstva izsilila podaljšek. V 80. minuti je pa je ljubljanska zasedba v tej nameri tudi uspela, ko je bil po podaji Maria Kvesića natančen Agustin Doffo.

Od 84. minute so zeleno-beli igrali z nogometašem več v polju, potem ko je rdeči karton prejel Moussa Maazou, ki je vsega tri minute prej stopil na zelenico.

Kljub temu, da so Ljubljančani v drugem delu proti vratom sprožili devet strelov, številčne premoči ob koncu rednega dela niso izkoristili in sledil je 30-minutni podaljšek.

V prvem delu podaljška si Olimpija ni priigrala veliko strelov. Enega od teh je neuspešno sprožil prav strelec prvega gola Doffo. So pa zato v drugem delu podaljška vendarle zadeli, ko je v 112. minuti po podaji Aljaža Krefla zadel Goran Milović. Do konca dvoboja se izid ni več spremenil, je pa Vidovšek v zadnji minuti ukrotil strel Cabrala.

V drugem krogu kvalifikacij konferenčne lige se bodo Ljubljančani pomerili z romunsko zasedbo Sepsi OSK.

* Stadion Municipal de la Ville Differdange, sodniki: Atwell, Davies, Cook (vsi Anglija).
* Strelci: 1:0 Bedouret (9.), 1:1 Doffo (80.), 1:2 Milović (112.).
* Differdange: Cappa, Lempereur, Bedouret, Brusco, D'Anzico (od 114. Pomponi), Franzoni (od 109. Bei), Trani (od 70. Almeida), Medina, Costa (od 81. Marcelino), Ulisses (od 81. Maazou), Cabral.
* Olimpija: Vidovšek, Karamatić (od 86. Crnomarković), Ratnik, Milović, Lasickas (od 59. Krefl), Doffo (od 118. Gavrić), Pilj (od 59. Sešlar), Kvesić, Ziljkić (od 68. Aldair), Prtajin (od 68. Tall), Nukić.
* Rumeni kartoni: Bedouret, Trani, Medina, Lempereur, Busco, Cabral; Kvesić, Ratnik, Sešlar, Crnomarković, Tall.
* Rdeči karton: Moussa Maazou (84.).

Komentarjev 1
  • radovednica 08:13 15.julij 2022.

    Bravo brezvezniki! A zdaj vas čaka pa NK Spodnja težka noga? Pa pazite, da ne bo spet kdo poškodovan!? Ubogi lenuhi brezvezni, pol ćefurije ljubljanske. Mater bi vas nagonil delat ...še za asfalt ravnat pri 40 stopinjah niste. Golazen lenuharska ...prikaži več nesposobna. Koliko jih boste kasirali proti cigančkom NŠ Mura? 3 do 4 ali več?

Sorodne novice