Šport > Nogomet
33 ogledov

Owen Bala posvaril pred Madridom

Odkar je lani prestopil v Manchester United je na 23 tekmah zadel le štirikrat. Žurnal24 main
Nekdanji napadalec Real Madrida Michael Owen je Garetha Bala posvaril, da bi ga selitev v Španijo lahko razočarala.

Upokojeni angleški nogometaš Michael Owen, ki je v sezoni 2004/2005 igral na Santiagu Bernabéuu, je črpal iz lastnih izkušenj, ko je Garetha Bala posvaril pred selitvijo v Španijo.

''Verjamem, da bo šlo Balu z nogometnega vidika zelo dobro. Toda menim, da je selitev v Španijo za vsakega nogometaša drugačna, kot si je najprej predstavljal,'' je povedal Owen, ki se nikakor ni mogel privaditi na počasen način življenja v španski prestolnici.

''Zunaj igrišč je zelo težko. Španska kultura je zelo počasna. Ko prispeš, se želiš vseliti v hišo, osrečiti ženo in otroke ter se prilagoditi, a na žalost si naslednjih pet mesecev ujet v hotelu. Pravni sistem in vse preostalo, kar je povezano z nakupom hiše, je zelo počasno. Mi smo želeli čim hitreje vse urediti, na koncu pa preživeli več mesecev v hotelu z majhnim otrokom,'' je dodal 33-letni Anglež.

Pogrešal celo dež

Owen se je o svojem času na Santiagu Bernabéuu razpisal tudi v avtobiografiji Michael Owen: Off the Record. ''Tri mesece in pol smo bili z ženo in hčerko v poslovnem hotelu, kjer ni bilo nobenih parkov, da bi se hčerka lahko igrala. Slabo sem se počutil, ko sem odšel na delo, in ko sem se vrnil, jima je bilo na smrt dolgčas. Pohajkovali smo po Madridu, iskali parke in vse znamenitosti. Pogrešal sem svojo družino, hišo, nekdanje soigralce, golf, pse, celoten angleški paket, celo dež,'' je zapisal Owen in dodal, da je takoj po prihodu v najslavnejši nogometni klub na svetu vedel, da se bo kmalu vrnil v domovino.

Owen je v svoji karieri igral za Liverpool (1996–2004), Real Madrid (2004–2005), Newcastle United (2005–2009), Manchester United (2009–2012) in Stoke City (2012–2013).

Komentarjev 2
  • planica 13:16 01.avgust 2013.

    Vaš komentar smo izbrisali zaradi kršenja kodeksa komentiranja. Uredništvo Žurnala24.

  • bojovi 23:20 30.julij 2013.

    Za najslavnejši nogometni klub na svetu je Owen igral leta 2009–2012. GGMU!!!

Sorodne novice